Pechverhelping in Frankrijk

In panne tijdens je reis, het zal je maar overkomen | (c) Andrij Bulba CC-BY-SA 2.0

Ongetwijfeld heeft u ze al langs de kant van de weg zien staan. Ongelukkige vakantiegangers met een wagen in panne... Een klein lekje bij de radiator, een nageltje in de band, het is allemaal snel gebeurd en hopelijk komt u het nooit tegen. Maar wanneer je pech krijgt met de wagen in het buitenland zal je toch blij zijn dat je voldoende gedekt bent door je pechverhelpingsdienst die je te woord kan staan in je eigen taal, en je beschermt tegen torenhoge facturen.

Pechverhelping in het buitenland

Een contract voor pechverhelping in kan zeker geen kwaad! Volgestouwde wagens met de airco aan in de file blijken dikwijls het slachtoffer te zijn van technische mankementen. Het zal je maar overkomen, om dan opgescheept te zitten met 2 joelende kinderen op de achterbank.

Het kan nog erger! Franse garages hebben immers de "gewoonte" om hun klanten voorrang te geven op die buitenlandse toeristen, want weglopen naar een andere garage kunnen ze toch niet! De wachttijden in Franse garages kunnen zeker oplopen tot 5 werkdagen! Dan maar hopen dat je niet op zondag in panne valt met je wagen in Frankrijk!

Panne onderweg, het kan iedereen overkomen! | CC0

De problemen beginnen pas meestal wanneer je op de Franse autoroute moet getakeld worden. Franse autosnelwegen hebben een uitgekiend systeem van depannagebedrijven die je onmiddellijk van de pechstrook halen. Het is verboden om langs de kant van de weg zelf een lekke band te vervangen. Een (dure) depannagedienst komt onmiddellijk ter plaatse.

Verzekerd vanaf 6€!

Pechverhelping in Frankrijk is meer dan alleen een goede garage zoeken met een kleine wachttijd, het ergste van al zijn wisselstukken. De meeste garages in Frankrijk zijn merkgarages van merken als Renault, Peugeot en Citroën. Probeer daar maar eens een BMW, Volkswagen, laat staan een Mitsubishi, Suzuki of een Kia garage te vinden! De wachttijden voor wisselstukken zijn vooral in kleinere dorpen immens.

Parents

Gelukkig bieden gespecialiseerde bedrijven zoals Europe Assistance een reisverzekering aan vanaf 6€. Zo krijg je hulp bij een medisch probleem met een familielid, maar ook kan je de optie pechverhelping kiezen! Zo zorgt Europassistance voor een correcte opvolging in de garage, en worden eventuele wisselstukken spoedig verzonden. Je krijgt bovendien een vervangwagen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, een week reisverzekering met pechverhelping kan je al krijgen vanaf ongeveer 50€.


Wat denk jij ervan?