Vakantiehuizen in de Ardennen

De Ardennen, een ideale kortbij vakantie | CC0 

De Belgische Ardennen staan bekend voor hun rustige plaatsjes, kleine dorpjes, kabbelende beekjes en rivieren. Alle seizoenen valt er wel iets te beleven, tijdens de zomer is het heerlijk genieten aan het water, tijdens de herfst genieten van de kleuren in de bossen, en tijdens de winter heb je met wat geluk een laagje sneeuw. En als toemaatje, je hoeft er zelfs helemaal niet lang voor te reizen.

Veel keuze en een mooi aanbod

Het is perfect mogelijk om een tof vakantiehuisje te vinden in de Ardennen om samen met je familie de vakantie door te brengen. Je kan kiezen voor vakantiehuisjes van particulieren, of kiezen voor een vakantiehuisje van een grote aanbieder met een park vol vakantiehuizen zoal 

Een vakantiehuis huren van een particulier

Particulieren verhuren vaak via de gekende platformen zoals Ardennen Online. Deze websites verzamelen de huizen online op een overzichtelijke website. Het aanbod is echt gigantisch, gaande van een charmante chalet, tot een heuse luxevilla. Ook zijn er speciale vakantiehuizen aanwezig, zoals een privé wellness of een woning waar huisdieren welkom zijn. 

De Ardennen, even weg met vrienden en famillie | CC0

Het grote voordeel van deze online platformen is dat je niet met de individuele verhuurder van een vakantiewoning moet overleggen, alles staat duidelijk aangegeven op de website. Je kiest uit het gigantische aanbod, je weet onmiddellijk de beschikbaarheid en prijs, en kan onmiddellijk reserveren.

Een vakantiehuis huren in een vakantiepark

Een andere populaire optie is een huisje huren in een vakantiepark. Het voordeel is dat er heel veel faciliteiten voorzien zijn voor de gasten, denk maar aan restaurants, ontbijtservice, zwembaden, ... Veel van deze vakantieparken hebben een restaurant, ontbijtservice, overdekt zwembad, zodat je na een dagje wandelen of sporten een verfrissende duik in het zwembad kan nemen. Het grote voordeel is dat er heel vaak aantrekkelijke last-minute of vroegboekkortingen zijn.

De grootste aanbieders van vakantieparken zijn Landal en Centerparks


Weekend, Midweek of week?

Wanneer je zoekt naar vakantiehuizen in het hoogseizoen is het veel interessanter om te kiezen voor een midweek! In het weekend zijn de vakantiehuizen reeds lang op voorhand volgeboekt. Een midweek in een vakantiehuis kost meestal evenveel als een weekend. Dus boek je beter een midweek!

Je kan ook een vakantiehuis huren in een dorpje dichtbij een toeristische trekpleister, in de Ardennen zijn de wegen goed onderhouden, en als je een vakantiehuis huurt net buiten Durbuy, Rochaut, La Roche, Bouillon, Dinant, Spa,... kan je echt veel besparen! Deze huisjes zijn een pak goedkoper!

Bij de meeste vakantiehuizen moet je nog bijbetalen voor het verbruik van water, gas en elektriciteit, en eventueel nog een eindschoonmaak. Spreek dus goed af met de verhuurder wat er allemaal inbegrepen is in de prijs. Spreek ook een termijn af wanneer je je borgsom terugkrijgt.

Wat denk jij ervan?

  1. Wij hebben vorig jaar een mooi vakantiehuis gehuurd in de Ardennen dichtbij Dinant. Dat was wel via een privé persoon.

    BeantwoordenVerwijderen