Openlucht zwembad De Warande in Wetteren opent de deuren!


Het bekende en grote openluchtzwembad van Wetteren vanaf 8 juni 2017 opnieuw zijn deuren! Het grote openluchtzwembad beschikt over 2 grote glijbanen, een wildwaterbaan, diverse waterspeeltuigen en springplanken!

Gezellig openluchtzwembad

Elk jaar bij zomers weer zit het openluchtzwembad van Wetteren goed vol. Iedereen is dan op zoek naar een verfrissende duik in het water. De kinderen kunnen er onder begeleiding van de redders naar hartelust zwemmen. Er werd duidelijk ook opnieuw geïnvesteerd in het onderhoud van het zwembad, want alle accommodatie ligt er piekfijn bij! Het zwembad van Wetteren is opnieuw een familiezwembad geworden, een leuke ontspanningsplek voor jong en oud!


Sinds enkele jaren is het zwembad vernieuwd, niet alleen de zwembaden zelf, maar ook de kleedkamers zijn aangepast. Het zwembad De Warande verhuurt ook ligzetels en zwembandjes, zodat de ouders vanuit hun gemakkelijke zetel op de ligweide een goed zicht hebben op hun zwemmende kinderen. De Warande stelt ook een gratis klederafgifte ter beschikking, zodat je zonder beslommeringen kan gaan zwemmen.

Zwemshorts niet toegelaten

Zwemshorts en zwembroeken zijn niet meer toegelaten, het is niet mogelijk om te zwemmen met een gewone korte broek. Ook het betreden van de zwemzone met schoenen is verboden. Elke bezoeker moet in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart!

Voor de kleinsten is er ook een speeltuin waar ze naar hartelust kunnen ravotten, voor de iets oudere sportievelingen beschikt het zwembad in Wetteren ook over verscheidene tennisvelden, voetbalvelden en een visvijver.

Openingsuren De Warande 2018
Het zwembad De Warande in Wetteren is alle dagen geopend van 1  juli tot 31 augustus. Bij slecht weer of regen is het zwembad gesloten. Het zwembad is alle weekdagen open van 09.30u tot 20.00u, in het weekend van 09.30u tot 18.00u.

Inkomprijs
Volwassenen €5
Kinderen (-12 j.) €2,50
kinderen (-5j.) gratis
Identiteitskaart en zwemshort verplicht 


Wat denk jij ervan?

 1. Gisteren naar De Warande geweest in Wetteren. Groot openluchtzwembad en vrij goedkoop! Mooi plaatsje gezocht voor de handdoek en de kindjes konden zwemmen. Het water in het zwembad was redelijk warm en proper. Gezellige sfeer! Houden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag ga ik eens proberen zwemmen naar de Warande! Het is al sinds mijn kindertijd geleden, toen waren er nog geen glijbanen en stroomversnelling, en ook nog weinig of geen problemen. We gaan zien, hopelijk kunnen we zwemmen met dit tropisch weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren gaan zwemmen met de kindjes in De Warande in Wetteren. Rond 17u begon het te bliksemen en voor de veiligheid moest iedereen tijdens het onweer uit het zwembad.

  De meeste mensen deden dit, buiten terug wat enkelingen die de boel op stelten willen zetten. De politie en mensen van de bewakingsdienst moesten tussenbeide komen.

  Indien er toch iets zou gebeurd zijn dan zijn de redders verantwoordelijk, maar dat begrijpen sommigen niet.

  Onder luid geroep en met veel show zijn de meeste naar huis gegaan. Terwijl het zwembad een half uurtje later terug open was. Daarna kon ik met de kindjes in een vrijwel leeg zwembad gaan zwemmen! Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben verleden zomer dikwijls met mijn kinderen naar de Warande geweest, het is daar zalig, toch heb ik 2 opmerkingen, dat jonge mensen, hoofdzakelijk jongens hun ondergoed onder hun zwemshorts aanhouden en ermee zwemmen, dit is niet zo hygienisch en een paar keer zijn wij lastig gevallen door jonge en oudere (30j) allochtonen die zich daar in groep begeven en de rust verstoren of wild zijn in het zwembad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben al vijf keer gaan zwemmen in de warande deze zomer en het is daar echt heel leuk.vooral als je daar iemand tegenkomt die je kent of als je iemand meeneemt die je kent .
  er zijn frietjes verkrijgbaar en drank en zovoort
  tog heb ik een opmerking,overlaats sprong er een jong en in zijn blootje van de springplank,dat was echt niet om aan te zien maar ja voor de rest is het daar heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als wetteraar ga ik liever zwemmen in het donkmeer te Overmere... Hopelijk verplaatst deze groep criminelen zich niet tot daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb zojuist gebeld naar het zwembad in Wetteren omdat zwemshorts verboden zijn. Deze zijn verboden wegens hygiënische redenen omdat er mensen waren die hun ondergoed onder hun zwemshort aanhielden. Moeten de goeden het dan met de slechten verkopen? Ik kan wegens lichamelijke redenen geen zwembroek aandoen, dus moet ik er gewoon wegblijven ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vander Heyden Rudy16 augustus 2010 om 14:31

  Gelieve eerst u goed te informeren alvorens zaken op uw site te plaatsen. Van bovenstaande info kloppen zaken niet. Het is niet omdat je reclame maakt voor Intex dat je ons zwembad moet afbreken. Van wie komen die Tips?
  Rudy Vander Heyden
  Directeur De Warande

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste, wij zijn goed geinformeerd! Dit artikel is reeds 2 jaar oud!

  In een recenter artikel van 2009 staat duidelijk (http://goedkoopopreis.blogspot.com/2009/06/zwembad-de-warande-opent-de-deuren.html) staat zelfs dat de sfeer opmerkelijk verbeterd is!

  In het artikel op de site staat mijns inziens niets dat het zwembad De Warande in Wetteren afbreekt. De reclame van Intex zal ik verwijderen uit het artikel, omdat deze promoactie reeds voorbij is.

  Verder klopt de informatie, omdat ze gedateerd is niet meer, maar de bezoekers van de site hebben in hun reacties al duidelijk aangegeven dat er vanaf heden in het openluchtzwembad enkel nog zwemslips mogen gedragen worden.

  Alle andere reacties worden gegeven door de bezoekers, en enkel beledigende en/of racistische uitspraken worden gemodereerd. Deze blog is een plaats waar iedereen zijn mening en ervaringen mag plaatsen zowel positieve als negatieve.

  Uit de reacties van bezoekers blijkt dat er ook positieve berichten staan op deze blog over het zwembad.

  Hierbij is dit dus rechtgezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gisteren gaan zwemmen in wetteren in het buitenzwembad, en ik moet zeggen, het is daar echt leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen