Wandelen in het Eifelgebergte


Wandelen in de Eifel, dichtbij en erg mooi | (c) Koen Goossens

Wil je het gevoel hebben dat je in Oostenrijk of Zwitserland bent, en toch niet zo ver moeten rijden? Kies dan voor een vakantie in het Eifelgebergte. Uren wandelen door de bossen, langs oude vulkanen en kleine dorpjes... het lijkt alsof je in een andere wereld bent!

Wandelen, fietsen en schitterend uitzichten

Het Eifelgebergte heeft de reiziger veel te bieden. In de pittoreske dorpjes zijn kleine gezellige hotels te vinden, en volgens ons overzicht zijn deze bovendien zijn deze meestal goed uitgerust en heel goedkoop. In de meeste hotels kan je fietsen huren, zo kan je gebruik maken van de fietspaden die je doorheen de valeien van dorp naar dorp loodst.

Wandelpaden in de Eifel zijn erg goed aangeduid | (c) Koen Goossens

In het Eifelgebergte kan je zeker mooie wandelingen maken, er is een netwerk van wandelpaden zodat je zelf een wandeltocht kan samenstellen. Het is wel aan te raden om een kaart te kopen in je hotel. Hierop staan alle wandelwegen heel precies aangeduid, want soms is het door de begroeiing niet eenvoudig om het pad te vinden. Je kan uren wandelen door de bossen en over de heuvels zonder iemand tegen te komen.


Het is zeker ook aan te raden om "het dak" van de Eifel te gaan bezoeken, de "Hohe Acht" hij is 747m hoog en biedt een enorm panorama! Te midden van het Eifelgebergte, aan de voet van de Hoge Acht ligt de bekende Nurburgring, een racecircuit, waar je de meest exclusieve bolides kan zien rijden.

Maar het Eifelgebergte kent ook héél mooie wandelpaden zoals de bekende Eifelsteig, dit pad van meer dan 300km lang slingert dwars door de Eifel. En dat je er echt een stukje van moet wandelen, dat lees je in onze ervaring met de Eifelsteig!


Wat denk jij ervan?

 1. Het eiffelgebergte is echt supermooi! Wij zaten in de vallei van de Ahr, je kan er in de omgeving mooie wandelingen maken waar je een dag over doet zonder dat je iemand tegenkomt. Wel een wandelkaart vragen in het hotel waar je blijft, zodat je ook steeds je weg kan vinden. Een uitstap naar de Hoge Acht is echt de moeite, zeker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op jullie aanraden ben ik de Hoge Acht gaan bezoeken. Echt de moeite!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal die Hoge acht ook eens gaan doen half Oktober....waarschijnlijk is dat dan nog mooier vermits de herfst is ingezet....hou jullie op de hoogte van het resultaat!

   Verwijderen
 3. Hallo,
  Zou het graag ook eens gaan bezoeken maar kan je daar met de honden ergens op hotel of iets anders zou die heel graag meenemen .

  BeantwoordenVerwijderen