Daguitstap naar de Ardennen met de sneeuw!


In de Ardennen kan je ook perfect van de sneeuw genieten!

Nu er overal zo wat sneeuw ligt is het ideaal weer om een daguitstap te maken naar de Ardennen! Overal is er een heuse wintersfeer. Zelfs in Namen ligt een stuk van de Maas er volledig vervroren bij.


Ski en langlauf in Ardennen en Hoge Venen

Met zulk weer kan je ook natuurlijk gaan langlaufen of gaan skiën in de Ardennen. De sneeuw is niet meer van uitzonderlijke kwaliteit, maar voor wat sneeuwpret is deze nog goed genoeg.

Voor een overzicht van alle ski en langlaufpistes check je best eerst de website. In de Hoge Venen zijn de meeste piste's open, indien je zelf geen materiaal hebt, kan je nog altijd je materiaal ter plaatse gaan huren. Let er wel op dat je bij de meeste materiaalposten voor het donker moet terugzijn.

Een dagje genieten van de sneeuw in de Ardennen, 't moet niet altijd veraf zijn

De bekendste skipistes in de Ardennen liggen allemaal in de provincie Luxemburg, vooral de skipistes aan de Baraque de Fraiture zijn erg bekend, maar wees er zeker van dat het daar druk zal zijn. En een minder bekende skipiste kan ook een leuke dag garanderen! Hou er ook rekening mee dat de berijdbaarheid van de wegen niet altijd goed is, soms zijn sneeuwkettingen of winterbanden zeker geen overbodige luxe. Je kan ook altijd gaan langlaufen, je maakt evenveel plezier, en met minder sneeuwdikte ook even leuk!

Wat denk jij ervan?

  1. Vroeger kon je dat boeken met een autocar en met skiverhuur ter plaatse op voorhand georganiseerd, nu niet meer.
    Heel spijtig

    BeantwoordenVerwijderen