Gratis kaarten voor GPS


Goede wandelkaarten zijn ook gratis te vinden | (c) Markus Spiske

Kan je de kaarten in je GPS toestel gratis updaten? Een veelgestelde vraag. Het antwoord is niet zo gemakkelijk. Er zijn gratis kaart updates voor Tomtom en Garmin beschikbaar, deze gratis kaarten voor je Tomtom of Garmin GPS worden gemaakt door de OSM gemeenschap. OSM Staat voor Open Street Map, een groep van vrijwilligers die erin slaagt zelf super kwalitatieve kaarten te maken.


Kaartupdates gratis te downloaden

Het is mogelijk zijn om geheel gratis kaarten te downloaden, zo zal je geen TeleAtlas of Navteq kaarten meer nodig hebben. De kaarten voor Garmin GPS die je kan downloaden van de OSM gemeenschap zijn bijna even goed en gedetailleerd als de kaarten van de grote bedrijven. Voor wandelkaarten zijn deze kaarten zelfs véél beter. Het is waarschijnlijk enkel een kwestie van tijd voordat deze kaarten de bruikbaarheid en de nauwkeurigheid van de Navteq of TeleAtlas kaarten behalen.

Je kan ook op je smartphone gebruik maken van gratis navigatiesoftware. Hiervoor kan je gratis kaarten gebruiken van Google Maps om mee te navigeren.  Maar ook kan je gebruik maken van Waze, een gratis navigatiedienst voor iPhone en Android. Verder kan je ook nog gebruik maken van AndNav, een gratis navigatiepakket voor Android.

Help mee met OpenStreetMap

Heb je zelf een GPS toestel, en je wil je kaarten updaten, help dan zelf mee om jouw buurt in kaart te brengen! Het enige wat je moet doen is je GPS toestel aanzetten en je rit laten registreren!
Wil je zelf meewerken? Neem dan een kijkje op de website van de Open Street Map Foundation!

Wat denk jij ervan?

 1. Die gratis kaarten voor GPS van Open Street Map werken nog vrij goed, het is wel wat prutsen om ze op de Garmin te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kaarten voor GPS zijn nooit gratis, soms is het wel goedkoper om gewoon een nieuw toestel te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gratis kaarten voor GPS kan je vinden bij OpenStreetMap, maar je kan als je een Nokia gsm hebt ook gratis Ovi maps kaarten installeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die gratis openstreetmap gps kaarten zijn eigenlijk nog wel goed...

  BeantwoordenVerwijderen