Bongo bon omruilen?


Tijdens de eindejaarsperiode vliegen de Bongo bonnen rond je oren, Bongo's voor een citytrip, een Bongo verwenweekend, een Bongo Parijs,... Dat is allemaal heel leuk, maar wat moet je doen als je Bongo bon dreigt te vervallen?

Geschenkbon

Een Bongobon kan een erg leuk geschenk zijn, maar ze liggen vaak in de kast totdat het moment er is dat ze "vervallen" zijn. Maar wist je dat je ook vanaf €25 een geschenkbon kan geven van Tui, om bij te leggen bij de zomervakantie van de ontvanger? Dat is meteen een nuttig geschenk, dat niet in de kast zal blijven liggen.

Bongo bon omruilen 

Wil je je Bongo cadeaubon omruilen, dan is dit steeds mogelijk, maar de prijs zal afhangen van of je geschenkbon vervallen is of niet, en hoelang hij reeds vervallen is. Ook zal je extra moeten betalen als je naar een Bongo verkooppunt gaat of hulp nodig hebt van de klantendienst. Wil je omruilen naar een Bongo bon in een doosje? Dan moet je ook opnieuw bijbetalen. Kijk op voorhand goed na of het sop de kool wel waard is!

Je wil een niet vervallen Bongobon omruilen?

De goedkoopste manier is dan om je Bongobon online in te wisselen. Je moet een account aanmaken en je bon registreren. Dan kan je de Bongobon online omruilen naar een digitale bongo bon. Je krijgt dan wel geen bon met een nieuw boekje. Wil je opnieuw een bon met een boekje en een doosje, dan kost dat €10.

Lukt het omruilen niet zelf, en heb je hulp nodig van de klantendienst, dan is dit ook mogelijk, maar dan betaal je een extra toeslag van €10.

In het duurste geval dat u een bongobon wil omruilen naar opnieuw een bongobon met een boekje, én u wil daarboven hulp van de klantendienst dan betaalt u dus een extra toeslag van €20.

Kortom, je kan je bongobon in principe gratis omruilen, je moet hiervoor wel zelf alles doen. Je moet een account aanmaken bij Bongo, je geschenkbon registreren, en dan kan je omruilen. Heb je hulp nodig of wil je liever opnieuw een doosje, dan kost het extra.

Mijn Bongobon is niet vervallen maar ik wil hem verlengen

Een bongobon verlengen is gratis, je met dan aanmelden op je Bongobon account, je bon dan online inwisselen voor een bon met dezelfde waarde. Na het omwisselen is je bon opnieuw 2 jaar geldig. Let wel op, als je hulp nodig hebt van de klantendienst, dan kost het ook in dit geval €10.

Bongobon vervallen toch omruilen

Je kan je Bongo bon dus steeds omruilen, ook na de vervaldatum, maar dan moet je wel een smak geld bijleggen, en de vraag is dan nog of het je wel voordelig uitkomt zo een geschenkbon. Je kan een Bongobon na de vervaldatum omruilen op voorwaarde dat dit gebeurd binnen de 6 maanden na de vervaldatum, en met een supplement van 15€.

Is je bon langer dan 6 maanden vervallen, dan is er helaas geen mogelijkheid meer om om te ruilen of te verlengen.

Bongobon omruilen of verlengen

Wil je de Bongo bonnen omwisselen, dan kan je dit steeds online doen. Hiervoor kan je terecht op de speciale Bongo pagina voor het omruilen. De toeslagen die je moet betalen kan je op deze site online bijbetalen.

Een Bongo bon is een leuk geschenk, maar soms komt het véél duurder uit dan zelf contact op te nemen met een hotel een een boeking te maken. Laat je niet misleiden! Bongo is zeker niet goedkoop!


Wat denk jij ervan?

 1. Een bongo bon omwisselen is miserie, en je moet soms nog bijbetalen om hem te kunnen verlengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben van vrienden ook een Bongo arrangement kado gekregen maar toen bij het hotel duidelijk was dat we met een Bongo bon ons verblijf wilden afrekenen werden we afgescheept met de meest belabberde kamer van het hotel.
  Pal aan het spoor, schuine kanten naast het bed waardoor we ons hoofd meerdere malen hebben gestoten en er niet rechtop gedoucht kon worden.

  Klagen bij de Bongo heeft niets opgeleverd. Ik zeg doe je vrienden gewoon een mooie envelop dan kunnen ze zelf een betere accomodatie bespreken.

  Bongo = grote naaierij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een vergiftigt geschenk aub gewoon geldkloperij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook wij hebben een nare smaak in onze mond van de Bongo bon. Bij het verlengen van de bon, moesten we €10,- bij betalen ,maar toen we dat hadden gedaan werd ons vermeld dat we de oude bon aangetekend moeten opsturen ( €8,25) , en dat ze niet konden garanderen dat wij de nieuwe bon ooit zouden ontvangen, want die wordt niet aangetekend verzonden en ze voelen zich niet aansprakelijk voor het feit dat TNT-post iets zoek maakt . Of ze verzenden hem gewoon niet.
  Bongo staat voor huichelaars en dieven !!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een bongo bon omruilen is echt een hele miserie! Je moet 10€ omruilkosten betalen, maar bovendien slis de prijs van de "nieuwe" bon ook nog eens duurder! Zo kwam onze "omruiling" een pak duurder uit omdat de nieuwe bon zelf duurder geworden was!
  Kostelijke grap die bongobon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kon mijn bon slechts "omruilen" mits 20€ opleg! Bovendien was de bon goed voor een weekend Parijs, maar moest je in het weekend nog 40€ zelf opleggen. Voor mij geen Bongo meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bongo nooit meer. Ik snap niet dat er zoveel organisaties zoals o.a. de ANWB aan meewerken door de bon te verkopen. Hij hoort na uitgifte een jaar geldig te zijn en dat klopt ook al niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja zo een Bongo, wat een ripoff, je moet vermelden bij de reservering dat je een bon hebt. Kom je daar toe staan ze met een gezicht tot op de grond. Als je niet wil dat mensen met zo een bon komen doe dan niet mee met Bongo.

  Wel dubbel zo erg als blijkt dat je bon duurder was, zo was de waarde van het menu minder dan de prijs op de bon.

  Je kan beter gewoon zelf naar het restaurant gaan, en daar gewoon betalen. Een Bongo bon? Bij mij moeten ze dit niet meer geven! Omruilen? Je moet dan nog bijbetalen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een heerlijk weekend Parijs gehad ,mooie nette kamer vriendelijke mensen aan de receptie. Gewoon AF
  Dank U vrienden en Bongo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een Bongo bon inwisselen is miserie, en wanneer je ter plaatse bent bij je hotel, restaurant of sauna, zal je merken dat je de Bon veel te duur betaalde!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoop dat ze eens een geld terug actie doen voor Bongo rommel! Ik hoop dat ik er dit jaar geen enkele meer als geschenk krijg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is al helemaal afzetterij... ik ben te laat met omruilen en nu kan ik de €200 die voor mijn Bongo bon betaald is op mijn buik schrijven!! De 'omruilperiode' geldt maar voor 6 maanden, echt schandalig. Wie mee wilt doen aan een gezamelijke actie tegen bongo kan mailen naar bongoschandaal @ gmail . com.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ook ik heb een kort vervallen bongobon. Ik schrik me rot dat ik ongeveer 7 eur moet betalen om de bon aangetekend terug te sturen + dan nog eens 10 eur.vaste kosten+5 eur. kosten extra , dat is ongeveer evenveel als de prijs van een nieuwe bongobon. Sorry, echte geldklopperij. Zoiets blijft toch niet duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waardeloos die bonnen met een einddatum!
  Je krijgt zo'n bon, is nog niet eens een jaar geldig maar je mag hem omruilen met 10,= bijbetalen.
  Dat moet dan binnen 6 maanden, helaas..
  Ik een bon die 7 maanden oud is en dit valt bij dit bedrijf niet onder coulance. Ik begrijp niet dat deze bonnen niet gewoon langer geldig zijn. Ik koop in ieder geval dit nooit voor iemand als cadeau want het is zuur geld als je hem laat verlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij hebben ook een bongo bon gekregen. Nu willen we het omruilen omdat er voor ons gezin niks bij zit. Dat kan niet. Je moet voor hetzelfde befrag of meer 1 bon nemen. Je mag geen 2 bonnen kiezen. Wil je dat wel, dan moet je maar naar de winkel in Rotterdam toe. Hallo, dat is minstens 2 uur rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een bongo bon is een vergiftigd geschenk.Ik kan het iedereen afraden om ze aan te kopen.Een echte dievenbende.Voor omruiling zijn ze ofwel niet bereikbaar ofwel moet je naar een verkooppunt.Als dat dan dan al lukt kan je aan de slag om ergens een onozelaar te vinden die je bon wil aanvaarden.Het is altijd wel iets dat niet kan.Een goede raad,geef een persoonlijk geschenk hoe klein het ook is.Het bespaart iedereen veel tijd en moeite.Ze durven het niet te vragen maar eigenlijk wensen ze geen omruilingen te doen en hopen dat je bon in de papiermand beland.Zo hebben ze je geld zuiver in hun zakken.Over dieven gesproken!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wij hebben met bongo wel goede ervaringen. Vorig jaar hadden wij 9 bonnen samengelegd en een reis van 1 week uitgestippeld in Frankrijk. Toen we zouden vertrekken werd mijn vrouw zeer ernstig ziek, levensbedreigende ziekte. In de winkel in Leuven ben gaan vragen wat ik moest doen. Zij hebben zelf, kosteloos de hele reis opnieuw geboekt, alle hotels afgebeld, enz. Maar op het moment dat we zouden vertrekken was mijn vrouw nog heel ziek. Terug naar de winkel in Leuven. Zonder werd de reis geannuleerd en werden alle bons kosteloos met 2 jaar verlengd. Als het blijft zoals het nu is, gaan we in het voorjaar deze bons verzilveren. Dus niets dan lof voor BONGO en zeker het personeel van de bongowinkel in LEUVEN. Heel hartelijk dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bedankt voor je reactie! Je kan zeker met Bongo ook goede ervaringen hebben! Bongo heeft ook liever tevreden klanten, dus als er iets misgaat, laat het zeker weten aan hen via de klantendienst. Enkel wanneer Bongo weet heeft van problemen kunnen zij tussenbeide komen.

  BeantwoordenVerwijderen