Extra betalen bij Ryanair!

Ryanair hanteert lage "vanaf" prijzen | CC0

Ryanair doet het opnieuw! Ryanair, de bekendste lowcost prijsvechter ziet stilaan dat het op eigen terrein bekampt wordt door andere lowcost prijsvechters. Om nog lagere prijzen te kunnen afficheren start Ryanair voor een extra toeslag op handbagage!


Ryanair kampioen met toeslag

Ryanair promoot steeds dat je een goedkope vlucht hebt, en ze doen wat ze beloven. Je vlucht zelf is heel goedkoop, maar daar eindigt het vaak. Veel reizigers geven aan dat je bij Ryanair altijd wel voor verrassingen te staan.

Bij Ryanair mag je zeker zijn dat je een goedkope verplaatsing van A naar B hebt geboekt, maar hou er rekening mee dat je steeds extra moet betalen bij Ryanair. Zo moet je betalen om in te checken, zo moet je betalen voor bagage die niet meekan met de handbagage, zo moet je extra betalen omdat je via internet met een betaalkaart je vlucht betaalt.

Je betaalt bij Ryanair ook een toeslag voor je trolley | CC0

Extra toeslag voor handbagage

En daar komt nu nog een extra toeslag bij! Ryanair hanteerde steeds het principe dat handbagage die in het bagagevak boven de zetel past gratis kon worden meegenomen. Vanaf 1/9/2018 is deze regeling verleden tijd. Enkel nog een kleine rugzak of handtas kan gratis worden meegenomen, mits deze onder de zetel kan worden opgeborgen.

Heb je toch een grotere tas of trolley meegebracht, dan kan je dan (hoe kan het anders ook) een extra toeslag bijbetalen van 8€ als je dit op voorhand bijboekt, of 10€ als je dit pas doet aan de gate.

Enkel als je een vliegticket kiest met de optie "Priority boarding" mag je nog gebruik maken van een trolley, en dit gratis meenemen als handbagage!

Bovendien moet je volgens dit artikel vanaf deze zomer extra betalen per koffer. Je zal dus geen €15 moeten betalen, maar €20 per meegebrachte koffer. Een ticket kan dus zo een duurdere zaak worden dan bij een gewone luchtvaartmaatschappij.

Kijk hier naar het overzicht van waar je moet op letten bij Ryanair.


Wat denk jij ervan?