Heliskiën in Valle d'Aosta

Op zoek naar een skigebied met onbeperkte mogelijkheden midden een prachtig bergdecor? Valle d’Aosta, in de Noord-Italiaanse Alpen, beantwoordt aan die verwachtingen. Er liggen fantastische skigebieden, op maat van jong en oud, van beginneling en gevorderde en de bergwereld is er ronduit adembenemend. Valle d’Aosta is een winterbestemming van het hoogste gehalte.


Vanuit het skigebied Breuil-Cervinia kan je de grens oversteken naar het Zwitserse Zermatt. Deze tocht is een onvergetelijke ervaring omwille van de omringende bergwereld op een hoogte van 3.489 meter en omwille van de brede skipistes waar ook de recreatieve skiër volop kan van genieten. Je passeert letterlijk aan de voet van de machtige Matterhorn, een unieke ski-ervaring.

La Thuile is verbonden met het Franse La Rosière en ook deze skiarena telt meer dan 150 km. Pistes. Hier is de Mont Blanc altijd nadrukkelijk aanwezig. Er zijn snelle liften en skipistes voor elk type skiër. Langlaufers vinden er voldoende trails en er zijn goed onderhouden paden voor wandelingen op sneeuwschoenen.

Elk skigebied van Valle d’Aosta is een paradijs voor freeriders en het is de enige regio in Italië waar je mag heliskiën. Dat kan alleen onder begeleiding van een ervaren gids en tijdens de periode van begin januari tot 1 mei. La Thuile, Courmayeur en Breuil Cervinia zijn de centra van de heliski waar de helikopter je naar verschillende toppen brengt van waar je een duizelingwekkende afdaling kan beginnen. Vooral de Rutortocht is populair. Het is een gletsjerafdaling van de top van de Rutor, 3.486 meter hoog, naar La Thuile of naar het mooie, afgelegen Valgrisenche.

Typisch voor alle skigebieden in Valle d’Aosta is de gezellige sfeer. Dat komt omdat veel hotels door families worden uitgebaat. Tientallen logementen zijn lid van SlowHoliday die klantvriendelijke vakanties promoot met aandacht voor regionale producten, vooral in de gastronomie.
Ook op cultureel vlak heeft Valle d’Aosta bezienswaardigheden te bieden zoals archeologische plaatsen uit de Romeinse tijd en middeleeuwse kastelen.


De officiële site van de regio Valle d’Aosta.


Wat denk jij ervan?