Nazomeren in Ierland

In de nazomer kan je genieten zonder de toeristenmassa | CC0

Reizen na het hoogseizoen heeft meerdere voordelen. Het is prijsgunstiger, minder druk en de weergoden zijn dan nog gunstig gestemd. Dat is zeker zo in Ierland waar je in september en oktober voluit kan nazomeren en genieten van dingen die je alleen op het groene eiland vindt.

Citytrip naar Dublin

Een citytrip naar Dublin is altijd aantrekkelijk, ook in het najaar als de Ierse hoofdstad uitpakt met een rijk gevulde evenementenkalender. 

Met de Dublin Pass ga je overal heen door de stad | CC0

Met de handige Dublin Pass, o.a. voor toegang tot de bezienswaardigheden en gebruik van het openbaar vervoer, verloopt een bezoek vlekkeloos. Ook Belfast nodigt uit voor een citytrip. Het is een boeiende stad én een ideale uitvalsbasis voor een reis door het noorden van Ierland.

Een bijzondere ervaring zijn de Ierse Stately Homes, de landgoederen met prachtige bossen en tuinen. Reis vanuit Dublin naar de Wicklow Mountains en bezoek Enniskerry met zijn Powerscourt House and Gardens

Powerscourt, een van indrukwekkendste tuinen van Europa

Je kan hier wandelen in de schaduw van machtige sequoia’s en tussen de mooiste bloemenperken. Nog in het graafschap Wicklow liggen de Mount Usher Gardens, bekend om de klassieke rozentuin, de unieke verzameling bomen en heesters. Ook in het noorden van Ierland vind je die Stately Homes en je kan dus perfect een rondreis maken in het teken van de tuinen. In het graafschap Down, Noord-Ierland, moet je beslist Mount Stewart House, Garden and Temple of the Winds bezoeken. De site behoort tot het mooiste historische erfgoed van het land en de tuinen zijn vooral bekend om hun bijzondere design.

Kleine vissersdorpjes in Galway | CC0

Een reis langs de Ierse westkust is ook tijdens het najaar een aanrader. Het graafschap Galway is een toeristische topper met tal van bezienswaardigheden zoals Kylemore Abbey and Gardens. Ook in Galway wordt het Internationale Oester Festival georganiseerd,  van 28 tot 30 september.

Ierland heeft een brede waaier aan verblijfsmogelijkheden, van eenvoudig tot luxueus, voorzien van alle faciliteiten voor sportbeoefening, relaxen, genieten. Zo is een vakantie in een Manor House Hotel ronduit fantastisch. Profiteer van de aanbiedingen die nu worden aangebonden. Hou je van een verblijf in een authentiek en sfeervol countryhouse dan kan je terecht bij Hidden Ireland. Al even aantrekkelijk zijn de Irish Country Hotels die door een familie worden uitgebaat. Je vindt ze in alle streken van het land. Tenslotte is er ook Ireland’s Blue Book met een aanbod van Ierse landhuizen, historische hotels en restaurants.En wat te denken van een verblijf in Dromoland Castle! Zeker voor wie uitkijkt naar een uitzonderlijk luxe-resort, naar grandeur, naar één van de mooiste Europese golfcourses. Ook Castle Leslie Estate in het graafschap Monaghan is een memorabele verblijfplaats waar je te gast bent bij een Ierse familie die sinds 1660 het kasteel bewoont.


Wat denk jij ervan?