Tignes wenkt skiërs

Wie bij de eerste aficionados wil zijn om de poedersneeuw te trotseren, kan van zaterdag 25 september af de eerste sporen van het sneeuwseizoen trekken op de bijna 20 km pistes op de Grande Motte-gletsjer in Frankrijk. Op de 300 km pistes van de Espace Killy Tignes-Vald’Isère kan je terecht van 27 november 2010 tot 8 mei 2011.

De nieuwe skilift des Boisses, tussen Tignes les Boisses en Tignes le Lac, is nog sneller, nog groter en nog milieuvriendelijker. Hij vervangt de oude stoeltjeslift die al van 1976 dateerde en kan tot 3.000 skiërs per uur (in plaats van 900) naar boven brengen in minder dan vier minuten (in plaats van negen minuten.) En dan hadden we het nog niet over zijn ecologische kant: 1 pyloon minder in de bergen en geen ontsierende betonblokken meer.

Een vakantie in Tignes is een echte verwenvakantie. Nieuw in het spa-aanbod zijn de vollemaansavonden. De Spas et Beautés Montagne in Tignes openen dan hun deuren tot middernacht, zodat je volop kan genieten van het heilzame effect van de maanfase.
Geen wolf te zien? De nachten bij volle maan blijven een uitstekende gelegenheid om je te laten verwennen met de zachtste crèmes en de fijnste essentiële oliën. 45 minuten gelaatsverzorging met maansteenmassage of 45 minuten Aromassage met kostbare oliën: 50 euro. Van 20 uur tot middernacht, elke avond met volle maan. Reserveren aanbevolen op

Nog een voordelig idee: van 27 november tot 4 december is het verblijf in een appartement voor 4 personen gratis bij aankoop van 4 skipassen voor volwassenen (6 dagen.) Toch liever op hotel? Eén zesdaagse skipas voor volwassenen kopen = één zesdaagse skipassen voor volwassenen gratis.

In het hartje van de Savoije, in de noordelijke Alpen, verwelkomt skistation Tignes zijn gasten winter en zomer. Tignes is ook het station van de Winter X Games Europe, de onmisbare afspraak voor liefhebbers van Freestyle-ski en –snowboard. De volgende Winter X Games Europe in Tignes vinden plaats van 1 tot 18 maart 2011.


Wat denk jij ervan?