Authentiek Cuba is reisbestemming voor iedereen

De typische oldtimers in Havanna | CC0
Een strandvakantie in het exotische Cuba, met zijn azuurblauwe Caribische Zee en zijn schitterende palmenstranden, is een onvergetelijke ervaring. Maar Cuba is veel meer dan zon en strand. Cuba is in alles op en top authentiek en daarom is het ook een reisbestemming voor iedereen.

Authentiek!

Dat is het natuurschoon van Cuba. Maar liefst één derde van het grondgebied is beschermd natuurgebied. De natuurparken liggen verspreid over het ganse land en overal is er een degelijke infrastructuur. Er zijn hotels en lodges, bewegwijzerde wandelpaden door het tropische woud, ervaren en meertalige natuurgidsen, mogelijkheden om allerlei sporten te beoefenen zoals duiken, kanovaren, vissen, zeilen, surfen, speleologie, paardrijden, skydiving en golfen. Een actieve vakantie in Cuba vindt altijd plaats in een adembenemend mooie omgeving: koraalriffen, een visrijke onderwaterwereld, kilometers lange zandstranden met daarachter lagunes en uitgestrekte moerasgebieden waar krokodillen wonen en vogels die nergens anders voorkomen, bergketens met rivieren, meren en watervallen, lichtgolvende groene vlaktes waar alles weelderig groeit en bloeit.


Authentiek!

Dat is de cultuur van Cuba, het kleine land met de grote ziel. Uit alle hoeken van de wereld trokken in de loop der eeuwen mensen naar het Caribische eiland en ze vormden er een nieuw volk met een eigen identiteit, gekleurd door zoveel verschillende culturen. Vandaar dat de culturele rijkdom van Cuba zo authentiek en zo boeiend is. Dans, muziek, literatuur, architectuur, ballet en zoveel andere kunstvormen hebben een eigen Cubaanse identiteit.

Authentiek!

Dat is de sfeer van Cuba. Als nergens anders ervaar je die unieke, zinderende wereld, die kleurenpracht en passie.


Authentiek!

Dat zijn de steden zoals Havana, Trinidad, Cienfuegos en veel andere plaatsen, volgestouwd met historische bezienswaardigheden. Je ziet er prachtige getuigen van een koloniaal verleden zoals kastelen, kathedralen en musea met rijke verzamelingen. Sommige wijken zijn in hun geheel erkend als Werelderfgoed door de Unesco. De Cubaanse steden zijn daarenboven levendig, vol ritme en muziek. Iedere straatscène is een bezienswaardigheid.

Authentiek!

Dat zijn vooral de Cubanen zelf. Ze zijn vaak goedgezind en ontvangen de reiziger met open armen en vooral met de glimlach. Cuba is het land waar elke reiziger zich veilig en op zijn gemak voelt.

AUTÉNTICA CUBA ! Cuba is een vibrerende mengeling van geschiedenis en muziek, poëzie en passie, avontuur en rijke cultuur. Het is zoals Colombus het zei: “ het mooiste land dat ooit door mensenogen werd gezien”. Reis naar authentiek Cuba en bekijk het met je eigen ogen.

Wat denk jij ervan?