Kerstmarkten: 1000 belevenissen in Duitsland


In Duitsland zijn talloze bijzonderheden te ontdekken en te beleven. Flaneer door de feestelijke opgesmukte straten en over sfeervolle kerstmarkten met stadsmuzikanten en koren.Luister in de adventstijd naar de klokken die klinken, naar de klanken van torenblazers en talrijke concerten van klassiek tot gospel in de kerken en op de kerstpodia.

Weelderig versierde en verlichte voetgangerszones en winkelcentra verleiden tot rondkijken en kerstinkopen doen. U vindt er alles wat uw hartje begeert. Ook het culturele leven is in december helemaal op de feestdagen afgestemd. In de Duitse metropolen worden de mooiste toneelstukken, operettes en musicals opgevoerd.

Attractieparken hebben uitgebreide winterprogramma’s rondom het thema kerst voorbereid. Bezoek met het hele gezin het sprookjesachtige winterparadijs in het Europa-park in Rust en geniet van de witte pracht vol fantasie en emoties. Voor actievelingen zijn er talrijke wintersportevenementen om mee te doen, of grote manifestaties zoals de beroemde nieuwjaarswedstrijd schansspringen in Garmisch-Partenkirchen. Duitsland biedt in de kersttijd bij dennengroen en fonkelende lichtjes voor iedereen de passende vrijetijdsbesteding.

Kerstcadeaus

Voordelig kersthoppen in het vooruitzicht van de feestdagen doe je in Wertheim Village met meer dan 110 boetieks of in Ingolstadt Village, met meer dan 100 disignermerken. Met prijzen tot wel 60 % voordeliger het hele jaar door, geniet u van een ontspannend dagje shoppen voor u en uw portemonnee. Daarenboven vindt u hier het perfecte geschenk voor iedereen. Reis comfortabel met de Shopping Express vanuit Frankfurt of München: informatie over de dienstregeling vindt u op www.Bus.WertheimVillage.com en www.Bus.IngolstadtVillage.com

Nürnberg

Christkindlesmarkt, de wereldberoemde kerstmarkt in de oude binnenstad van Nürnberg gaat traditioneel door in de oude binnenstad met een traditioneel aanbod: lebkuchen, gouden engeltjes, kerststallen, kerstversiering, kerstballen, kaarsen, speelgoed en nog veel meer. En niet te vergeten: Nürnberger braadworst en glühwein (in versierde beker.)

Bovendien: Partnerstad-markt, Nürnberger kinderkerst (oude kermisattracties en doe-activeiten), lichtjesoptocht (9 december, met 1500 kinderen), kerststal-kijken, tentoonstellingen en concerten, postkoetsritjes rond de markt. Feestelijke verlichting in dé kerststad van Duitsland.
Gratis programmaboekje (verschijnt half november).Wat denk jij ervan?