Malta blijft favoriete duikbestemming

duiken op malta
Malta, een waar paradijs om te duiken | CC0

Malta is een ideale duikbestemming vanwege de zichtbaarheid, de aangename temperaturen en de vele interessante duiksites. Tijdens de maanden februari en maart rekent Air Malta geen extra kosten aan voor het vervoer van duikmateriaal. Hét moment dus voor een prachtige duikvakantie. Bovendien is het met de huidige prijzen perfect mogelijk om goedkoop naar Malta te reizen.

Kristalhelder

De zichtbaarheid in de wateren rond Malta en Gozo is helder tot op een diepte van 30 meter en er is een grote variëteit aan riffen en grottenstelsels te bewonderen. De temperatuur op Malta is het hele jaar door aangenaam en momenteel ongeveer 17 °C. Voor duiken heb je dan alleen een wet suite nodig.

duiken op malta

Beginners en gevorderden

Malta heeft zowel voor de beginnende als voor de gevorderde duikers een aantal unieke ervaringen in petto. De rijke maritieme geschiedenis van Malta zorgde er voor dat de wateren vol liggen met scheepswrakken en geologische vondsten uit de 2° wereldoorlog. Er zijn tal van duikscholen die continu werken aan de verbetering van hun diensten zodat ze blijven voldoen aan de wensen van de hedendaagse duikers. Bovendien worden er ook voortdurend nieuwe duiksites toegevoegd aan het aanbod.

Reisbestemming

Malta is een ideale reisbestemming, je bent er steeds zeker van het goede weer, en bovendien is er een massa aan culturele activiteiten be beleven. Ook staat Malta bekend om zijn massa aan oude gebouwen. Een lijst van de bezienswaardigheden in Malta kan je vinden bij de dienst voor toerisme. Bovendien is Malta ook nog vrij goedkoop omdat het een bestemming dichtbij is. Ben je op zoek naar promoties voor Malta?

Air Malta vliegt dagelijks in 2 uur en 40 minuten vanaf Zaventem naar Malta.

Wat denk jij ervan?