Met de auto naar Kroatië, Slovenië en Macedonië

Kroatië, een populaire vakantiebestemming | CC0

Belgen reizen graag met eigen auto en liefst naar het warme zuiden van Europa. Vandaar dat ook Kroatië een populaire vakantiebestemming is. Het prachtige land aan de Adriatische Zee is via de Duitse snelwegen vlot bereikbaar. Kroatië heeft een grote concentratie aan bezienswaardigheden, natuur en cultuur, waardoor je zelden lange afstanden moet afleggen.

Je kan dus perfect het land verkennen vanuit een vaste verblijfplaats. Niet alleen in Kroatië maar ook in de buurlanden Slovenië en Macedonië kan je terecht in een brede waaier aan kwalitatieve verblijfsmogelijkheden.

Istrië

Zowel langs de Kroatische kust als in het binnenland zijn er verschillende vakantiemogelijkheden. Een fantastische reisbestemming, omwille van de mooie natuur en de vele culturele bezienswaardigheden, is het schiereiland Istrië met bijvoorbeeld het aardige stadje Rovinj waar je duidelijk de Venetiaanse invloeden kan zien.

Zuiderse sfeer in Macedonië | CC0

De afstanden in Istrië zijn klein en je kan dus tal van rondritten met de auto maken vanuit je hotelverblijfplaats aan zee of vanuit diverse schitterende vakantiecomplexen. Er zijn ook mogelijkheden om te kamperen in een comfortabele stacaravan of bungalowtent. Vlakbij Rovinj ligt het mooie natuurreservaat Palud en in het nabijgelegen Pula kan je de Romeinse sites bezoeken, zeker het goed bewaarde amfitheater.

Langs de Adriatische Zee

Andere vakantieplaatsen in Kroatië zijn het eiland Krk, het prachtige gebied rond de historische stad Trogir en de bekende plaatsen verder langs de Adriatische kust zoals Split en Dubrovnik. Tussen beide steden liggen tal van vakantieplaatsen van waaruit je met de auto een hele reeks toeristische plaatsen kan bezoeken of uitstapjes maken naar de eilanden Hvar en Korçula. Split en ook Dubrovnik zijn makkelijk te bereiken vanuit de vakantieplaatsen Brela, Baška Voda, Makarska en Tučepi. Een bezoek aan de Krka watervallen in het gelijknamige nationaal park is maar één van de vele excursiemogelijkheden.

Zon zee en strand in Kroatë | CC0

ID Riva Tours

Met de zomerbrochure 2011 van ID Riva Tours is een autoreis naar Kroatië, Slovenië en Macedonië snel geregeld. Probleemloos vind je een vakantiebestemming waar je met de auto vlot naartoe rijdt, van waaruit je tal van uitstappen kan maken en waar je in de beste omstandigheden zal genieten van het zomerse zuiden. ID Riva Tours pakt daarbij nog uit met vroegboekkorting, speciale tarieven voor kinderen en zestigplussers en je als zeven nachten boekt dan moet je er maar zes betalen.

Bekijk de online reisbrochure van I.D. Riva Tours, de brochure is gratis verkrijgbaar bij de reisagent.


Wat denk jij ervan?

  1. Kroatië is erg mooi, en gelukkig nog niet toeristisch! De mensen denken dat daar niets te zien is, maar het tegendeel is waar, met een goede reisgids in de hand zal je zien dat er erg veel te beleven valt.

    BeantwoordenVerwijderen