Ook andersvaliden kunnen op vakantie

In september 2009 begon Anne van der Hulst het bemiddelingsbureau zorgeloosweg.nl voor mensen met een zorgbehoefte die op vakantie willen. Nu anderhalf jaar later zijn 100 accommodaties aangesloten en zijn tientallen gasten met een fysieke of psychische zorgbehoefte al op vakantie geweest.
Een bungalow, hotel of camping is gemakkelijker dan ooit te boeken en daarbij kan meteen aangegeven worden welke zorg er nodig is. De honderdste accommodatie is Hotel Merlinde in Breda. Ook bij dit hotel kunt u aangeven welke hulpmiddelen en/of hoeveel minuten (thuis)zorg u per dag nodig heeft.

Zorgbehoeftigen
Anne van der Hulst, eigenaar van zorgeloosweg.nl: “In Nederland komen steeds meer accommodaties die gastvrijheid met zorg combineren. Daar is hotel Merlinde een goed voorbeeld van. Dit hotel is geheel ingericht op mensen met een zorgbehoefte, maar ook op het gezelschap die geen zorg nodig heeft. Zo is het hotel aangepast voor mindervaliden en kan er gebruik worden gemaakt op de kamers van een hoog-laagbed met tillift. Doordat de zorg op de achtergrond aanwezig is kunnen de gasten genieten van een welverdiende vakantie, in een echte Hotel ambiance."

Ervaring
Anne van der Hulst vertelt over een ervaring van een klant: "Zo is mevrouw X met haar gezin naar een vakantiepark geweest. Mevrouw was al 5 jaar lang niet op vakantie geweest omdat haar zoon een aantal moeilijke hulpmiddelen nodig had. Ze zijn op vakantie geweest en mevrouw gaf aan dat haar zoon helemaal opfleurde door er even tussenuit te zijn geweest in een nieuwe omgeving. Voor haar was het een rompslomp om alles te organiseren en mevrouw had geen idee waar ze moest beginnen en wij hadden het zo geregeld. Net als mevrouw X weten heel veel mensen niet dat iedereen recht heeft op hulpmiddelen via de uitleen op het vakantieadres. Ook weten een heleboel mensen niet dat iedereen zijn/ haar financiering van de thuiszorg mee mag nemen naar het vakantieadres. “

Dicht bij Antwerpen
De samenwerking tussen zorgeloosweg.nl en Hotel Merlinde is sinds kort. Met Hotel Merlinde, het hotel dat zorg draagt, is accommodatie beschikbaar in het gezellige Breda. Merlinde is gelegen in het centrum van de Beste Binnenstad van Nederland omringd door maar liefst 4000ha. natuurgebied waaronder de Biesbosch en op korte afstand van Antwerpen.

Wat denk jij ervan?

  1. Een goed initiatief! Wij hebben kennissen met een mindervalide zoon, en deze hebben het steeds moeilijk om een geschikte reisbestemming te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen