Fietsen door de Ardennen

De combinatie ‘verblijf in een vakantiewoning en toerfietsen’ is bij het brede reispubliek geliefd omdat een vakantiewoning een perfecte plek is om een fietstocht aan te vatten. De fietser kan zich rustig voorbereiden, heeft er voldoende ruimte en van bij de vakantiewoning kun je zo de natuur inrijden langs één van de vele bewegwijzerde fietspaden. De Ardennen hebben zich in de voorbije jaren ontwikkeld tot een echte fietsbestemming omdat er werk gemaakt is van een goede infrastructuur voor fietsers. Aan bewegwijzerde routes, kort of lang, op maat van ieders kunnen, in het teken van de natuur of van culturele bezienswaardigheden, is er geen gebrek.

800 vakantiewoningen
Ardennes Relais is met ruim 800 vakantiewoningen in de Ardennen de grootste vakantiewoningenspecialist en daarmee de uitgelezen partner voor het boeken van een vakantiewoning in de Ardennen. De woningen zijn gezellig, sfeervol, liggen in een aantrekkelijke omgeving en zijn een ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Niet zelden gebeuren die uitstappen met de fiets, de mountainbike of de motor. Dat er ook dit jaar veel vakantiegangers voor Ardennes Relais zullen kiezen, staat als een paal boven water, temeer daar er in april en de daarop volgende maanden veel fietsevenementen plaatsvinden in de Ardennen. Dat is een ideale reden om vanuit een vakantiewoning van Ardennes Relais de Ardennen op twee wielen te ontdekken.

Ravel
Voor wie het mooiste van de Ardennen wil zien zonder ook maar één keer op de trappers te moeten staan, is er het fietsnetwerk Ravel. Het is een zeer vernuftig systeem waarbij op de bedding van afgedankte spoorlijnen nieuwe fietsroutes werden aangelegd. De voordelen van deze routes zijn de absolute rust - je bent ver weg van het gemotoriseerd verkeer - en het feit dat het stijgingspercentage nooit hoger is dan drie procent. Dat wil zeggen, een fietspad zonder kuitenbijters en dus een fietsparadijs voor families, kinderen, senioren, kortom voor iedereen die actief wil genieten. In de buurt en zelfs op het Ravel-netwerk heeft Ardennes Relais vakantiewoningen liggen, zoals Le gite de l'Ancienne Gare. Dit voormalige tramstation waarvan het oude tramtraject onderdeel is van het Ravelnetwerk, is omgetoverd tot een comfortabele vakantiewoning.

Hoge Venen
Een ander fietsroutenetwerk doorkruist de Oostkantons. VeloTour Hoge Venen - Eifel telt maar liefst 850 km bewegwijzerde, verkeersarme fietspaden die de mooiste bossen en golvende landschappen doorkruisen. Ook in deze streek heeft Ardennes Relais een mooi aanbod dat perfect aansluit op dit fietsnetwerk. Na een dagje fietsplezier, het ontdekken van typische dorpen en herbergen met leuke terrasjes, het doorkruisen van indrukwekkende landschappen, kun je ’s avonds genieten van de rust en de charme van je vakantiewoning. Wie na zo’n onvergetelijke dag uitkijkt naar wellnessfaciliteiten kan ook bij Ardennes Relais terecht, bijvoorbeeld in het groepshuis The Saw Mill in de Hoge Venen.

Inspirerende fietsevenementen
Fietsliefhebbers zullen de komende weken massaal naar de Ardennen reizen om de profs van het wielercircuit aan het werk te zien. Op 20 april wordt de Waalse Pijl gereden en op 24 april zullen alle ogen gericht zijn op Luik-Bastenaken-Luik, de oudste wielerklassieker, bekend als de Doyenne. Wie in deze periode in een vakantiewoning van Ardennes Relais verblijft, kan de wielerevenementen van dichtbij meemaken. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf op een ander moment de uitdaging aan te gaan door een deel van de route te fietsen. Heel wat vakantiewoningen liggen op of in de buurt van het wedstrijdparcours zoals La Petite Ecole de Jadis, een oude school in Bovigny die omgetoverd is tot een aangename vakantiewoning.

Motorplezier
De Ardennen verkennen op twee wielen, dat kan ook met de motor. Net als fietsliefhebbers kunnen ook motorliefhebbers opteren voor een vakantiewoning. Zowat overal zijn er in de buurt van de woningen van Ardennes Relais motorroutes die je naar de mooiste plekjes voeren en door de mooiste landschappen. Zo is er de 130 kilometer lange Route des Sources met vertrek in Chaudfontaine, Verviers of Spa en de Route des Legendes met Aywaille als vertrekplaats. Beide motorcircuits kunnen makkelijk bereikt worden vanuit verschillende verblijfsplaatsen van Ardennes Relais zoals de appartementen in het Kasteel van Dieupart in Aywaille.

Ardennes Relais heeft niet alleen de handige website www.ardennes-relais.be online, maar werkt continu aan een optimale service: makkelijk online boeken via de site, een call center dat ook ’s avonds en op zaterdag is geopend, een digitale nieuwsbrief en niet te vergeten een continu groeiend aantal vakantiewoningen met een reikwijdte over de hele Ardennen.

Meer informatie over vakantiewoningen van Ardennes Relais nabij fiets- en motorroutes via www.ardennes-relais.be/fiets-motorweekend

Wat denk jij ervan?