Villa Kérylos een bezienswaardigheid in Zuid-Frankrijk

Villa Kérylos, wat moet het prachtig zijn om daar te wonen! | (c) Mullanasrudin CC-BY-SA 3.0

Je bent in Zuid-Frankrijk wel het één en het ander gewoon als het op luxevilla's aankomt. Maar toch zijn er hier en daar echt schitterende pareltjes die als monument zijn opengesteld voor het publiek. Wil je wel wat architectuur opsnuiven? Breng dan zeker een bezoek aan een van de meest bekende en mooiste villa's aan de Côte 'd Azur, Villa Kérylos!

Griekse villa aan de Côte d' Azur

Een volledig naar Grieks voorbeeld ingerichte villa, vol marmer,  fresco's en vooral pure luxe! Deze riante villa is gebouwd begin 1900 door een bekende Franse archeoloog, Theodore Reinach. De villa is gebouwd op een klif in Beaulieu-Sur-Mer, een mondain oord vol met luxueuze villa's.

Prachtig om te zien, en geen andere toeristen te bespeuren! | (c) Koen Goossens

De villa staat op een schitterende plaats met een prachtig uitzicht over de zee, iedereen zou zich hier meteen kunnen thuisvoelen! Een mild briesje, het azuurblauwe water, een wijntje erbij...

Archeoloog

Theodore had als archeoloog een zwak voor de antieke cultuur, en besloot om een exacte kopie te maken van een Griekse villa, weliswaar aangepast aan de noden van 1900. Deze villa beschikt dan ook over een uiterst luxueuze badkamer en studeervertrekken. Bovendien is er ook nog een mooi aangelegde tuin met uitzicht over de Middelandse Zee.

Mooie mozaïekvloeren sieren de volledige villa | (c) Hélène Grenier CC-BY-SA 3.0

Villa Kérylos is het absoluut waard om te gaan bezoeken, bovendien kan je het goedkoop bezoeken in combinatie met de Villa de Rotschild, opnieuw een luxueuze villa met een enorm prachtige tuin.

Villa Kérylos en Villa Ephrussi de Rotschild zijn twee niet te missen bezienswaardigheden aan de Côte d' Azur!


Wat denk jij ervan?