Dordrecht heeft eigen stadsganzenbord

In Dordrecht (Nederland) kan de bezoeker vanaf 1 april de puzzeltocht het Stadsganzenbord, uitgegeven door Groepswijzer.nl, volgen om de stad te leren kennen. Het is inmiddels de vijfde oud-Hollandse stad waar de wandelaar, gewapend met een originele 17e-eeuwse plattegrond op pad kan gaan.

17e eeuws
In 1649 werd een dik en groot boek uitgegeven: het Tooneel der Steden, gevuld met plattegronden van Joan Blaeu. Deze plattegronden bevatten een rijkdom aan details: ieder huisje en zeker ieder groter gebouw is in detail te zien en zelfs het kleinste steegje is terug te vinden. Wie in de 21ste eeuw door diezelfde steden wandelt aan de hand van de kaart van Blaeu kan zich makkelijk een beeld vormen van het leven in de 17e eeuw.

Puzzletocht
Dat is het uitgangspunt van de succesvolle serie puzzletochten, die Groepswijzer.nl, specialist in cultuurhistorische groepsuitjes, onder de naam Stadsganzenbord heeft uitgegeven. In de steden Leiden, Haarlem, Den Haag, Delft en nu dus ook in Dordrecht.
De wandelaars moeten zelf hun weg zoeken van de ene naar de andere locatie op de prachtige plattegrond. Op iedere locatie wordt een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd, steeds met de rijke geschiedenis van Dordrecht in gedachten. De leukste manier om een stad te leren kennen met een groep!

Het Stadsganzenbord is vanaf 1 april te boeken op www.groepswijzer.nl of bij de VVV Zuid-Holland Zuid.

Wat denk jij ervan?