Vuurwerkspektakel op Malta

Op 29 en 30 april 2011 vindt in de Maltese hoofdstad Valletta het 'International Fireworks festival' plaats. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd en is wereldwijd gekend voor zijn indrukwekkende shows. Malta zal opnieuw zijn naam van “vuurwerkeiland” alle eer aandoen.
Het is dit jaar de 10e editie van dit internationale vuurwerkfestival van Malta dat wordt georganiseerd in samenwerking met het parlementair secretariaat voor Toerisme en de Malta Tourism Authority. De historische haven van Valletta, de Grand Harbour, is een inspirerende locatie voor dit evenement dat plaatsvindt op 29 en 30 april 2011.

Spektakel gegarandeerd
Het festival is een mix van shows van internationale en Maltese vuurwerkbedrijven, waaronder prachtige vuurwerkvertoningen op muziek. De beste lokale vuurwerkfabrieken vertonen bovendien hun beste kunsten om tijdens een wedstrijd uit te maken wie de mooiste show van 2011 geeft. Elke avond wordt afgesloten met optredens van Maltese artiesten.

Malta ‘vuurwerkeiland’
Het vuurwerk op Malta heeft een lange traditie die teruggaat naar de tijd van de Orde van de Ridders van St John. Het eerste vuurwerk werd gemaakt uit explosieven en werd gebruikt bij speciale gelegenheden, zoals de verkiezing van een grootmeester of de geboorte van een prins.
Er zijn nu meer dan 35 vuurwerkfabrieken die op Malta hun eigen vuurwerk fabriceren en dit jaarlijks afsteken tijdens de festas ter ere van de beschermheilige van hun dorp.
Het spectaculaire vuurwerk dat op Malta wordt gemaakt wordt wereldwijd als uniek beschouwd en het vuurwerkfestival is dan ook een 'once in a life time' ervaring voor elke bezoeker.

Over de Maltezer archipel
De Maltezer archipel bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. De talen zijn Maltees en Engels. De eilanden liggen strategisch in het hart van de Mediterranee: 93km ten zuiden van Sicilië en 288 km ten noorden van Afrika. Ruim zevenduizend jaar geschiedenis heeft geresulteerd in een fascinerende cultuur van eclectische tradities en gebruiken. Langs de romantische straatjes van Malta’s steden en dorpen staan talloze kathedralen en paleizen. Op het platteland tref je ‘s werelds oudste ruïnes. Tel daarbij op het zonovergoten klimaat, de gastvrije bevolking en een bruisend nachtleven en het wordt duidelijk waarom Malta zo’n interessante en aantrekkelijke bestemming is.

Meer informatie: www.visitmalta.com, www.malta.be

Wat denk jij ervan?