Aix-En-Provence, een goedkope citytrip!

Aix-En-Provence, gezellig genieten
Je wil er even tussenuit, genieten van de zon, niet te duur, en ook niet te ver? Aix-En-Provence is dan zeker het overwegen waard! Aix-en-Provence is een rustige stad in het hartje van de Provence, waar je kan kuieren in de zonovergoten lanen onder de bladeren van de talrijke platanen. En we zijn nog vergeten te vermelden dat je er supergemakkelijk naartoe kan met de trein!

Aix-en-Provence, platanen, terrasjes en Calissons

Aix-en-Provence is een typische stad in de provence. Hier kan je rustige wandelen langsheen de brede boulevards, in de schaduw van de platanen. De geschiedenis heeft veel van zijn sporen achtergelaten in Aix en Provence, waardoor elke reiziger vandaag nog steeds de talrijke pleintjes en monumenten kan bezoeken.

Je voelt je hiel volledig op je gemak. Geniet van een heerlijke koffie, of probeer een superlekkere Callison D' Aix  een heel lekker amandelsnoepje dat een lokale specialiteit is. De Calissons d' Aix  kan je overal kopen, een superlekker snoepje dat overal in de streek verkocht wordt. De smaak van de Calisson doet een beetje denken aan marsepein.

De Cours Mirabeau, ongetwijfeld dé mooiste plaats in Aix
Aix en Provence straalt goed weer, rust, en charme uit, en dat is sinds heel lang bekend. Kunstenaars onder andere Cézanne vestigden hier hun ateliers omwille van de rust en het goede weer. De bekendste bezienswaardigheid zijn de plaatsen waar Cézanne werkte, het "Atelier Cézanne" kan je van daag nog steeds bezoeken.

De mooiste laan van de hele stad is ongetwijfeld de Cours Mirabeau, die bekend staat om zijn mooie fonteinen. Deze fonteinen geven een welkome verfrissing voor iedereen die een zwoele avondwandeling door heen de stad maakt. Hier kan je ook heerlijk vertoeven op een terrasje, genieten van de zon.

De Callison, een lokale specialiteit van Aix en Provence
Ook zijn er verschillende musea te bezoeken in de stad, een mooi overzicht van alle museums in Aix kan je steeds verkrijgen op de toeristische dienst.

Weekendje weg?

Heb je zin om er een weekendje op uit te trekken naar een gezellige stad in de Provence, dan verdient Aix en Provence zeker een plaatsje op je verlanglijstje. De meest comfortabele manier is met de TGV, je kan opstappen in Brussel, en enkele uren later sta je in de warme zuiderse zon.

Je kan reeds treintickets naar Aix en Provence tegen promotieprijzen vinden, en 4u en 41 minuten later staat u in het hartje van de Provence! Bovendien zijn er veel hotels in Aix-en-Provence ook nog eens stevige kortingen tot voor wie nu een reisje boekt naar Frankrijk!
Wat denk jij ervan?