Corisica: hoorn van overvloed

Iedereen voelt zich aangetrokken tot een vakantie op een eiland want wat is er heerlijker dan het eilandgevoel, dan genieten op een afgelegen plek. Niet alleen van zon en zee maar van alles wat er op een eiland te beleven is. Corsica is in dit opzicht de ideale reisbestemming, een eiland, niet alleen met zee en strand, maar volgestouwd met bezienswaardigheden, een hoorn van overvloed voor elke vakantieganger.
Corsica wordt Ile de Beauté genoemd, een naam die je aan zoveel andere eilanden in de Middellandse Zee zou kunnen geven ware het niet dat Corsica heel wat meer te bieden heeft en zich terecht die schoonheid toe eigent.

Mooi geheel
Het eiland is in zijn geheel mooi, zowel de kust als het binnenland. Er zijn kilometerslange zandstranden waar het veilig is om te baden en dus ideaal voor een vakantie met kinderen, er zijn verdoken baaien tussen de rotsen waar je in alle rust kunt genieten, snorkelen, duiken om de onderwaterwereld te observeren. Het binnenland is fabelachtig mooi met indrukwekkende rotsformaties, bergtoppen die als de vingers van een hand hoog in de lucht steken, uitgestrekte kastanjebossen. De Corsicaanse schoonheid pronkt niet altijd maar houdt zich ook verborgen in het dichte groen, in ravijnen – les gorges - , gesleten uit het graniet, honderden meters diep.

Stranden en bergen
Stranden en bergland zijn het uitgelezen decor voor de meest uiteenlopende vakantie activiteiten. Corsica is er voor een luilekker reis, voor zonnen, genieten, spelen in het zeewater of in de natuurlijke zwembaden van de rivieren. Corsica is er voor de actieve reiziger, de wandelaar die de natuur doorkruist langs schitterende bewegwijzerde wandelpaden, zoals het beroemde lange afstandspad GR 20. Voor elke watersporter, zeiler, duiker, surfer, windsurfer is Corsica dé bestemming om een sport optimaal te beoefenen want er is niet alleen de super mooie omgeving maar ook alles wat je nodig hebt, zoals huurmateriaal en professionele monitoren.

Tradities
Een vakantie op Corsica is een boeiend zoeken naar evenwicht tussen de schoonheid van het binnenland en het azuurblauw van de Méditerrannée. Corsica, een hoorn van overvloed want naast het natuurschoon zijn er de rijke tradities, de getuigen van een boeiend verleden, de musea, de rijke gastronomie, de volksmuziek, de literatuur, de schilderkunst en zoveel meer dat andere eilanden niet hebben.
Ook de steden zijn aantrekkelijk zoals het levendige, Italiaanse aandoende Bastia en het levendige Ajaccio. Deze en andere plaatsen zijn zo boeiend dat ze zelfs in aanmerking komen voor een originele citytrip.

Ferry
De beste partner voor een vakantie op Corsica is SNCM, dé ferryspecialist voor een overtocht vanuit Zuid-Frankrijk naar meerdere havens in Corsica. Je vakantie begint reeds op de ferry van SNCM want je geniet van een gezellige kajuit, van een heerlijke maaltijd aan boord en niet in het minst van het uitzicht op de Middellandse Zee tot wanneer je aan de horizon de kust en de bergen van L’Ile de Beauté ontwaart.

Voordelig
De prijzen van SNCM zijn uiterst aantrekkelijk en wie vroeg boekt geniet extra voordeel. Prijsvoorbeeld: een reis vanuit Nice naar Corsica, heen en terug, kost slechts € 300 (aanbiedingen zijn onderworpen aan voorwaarden**) en dat voor 2 volwassenen + 2 kinderen + auto, tijdens de maand juli 2011 !

** voorwaarden te raadplegen via www.sncm.fr

Info en reserveringen:

* SNCM, AGORA Galerij, Grasmarkt 105/bus 10, 1000 Brussel
* Tel 02-5490880, Fax 02-513 4137, email resa.benelux@sncm.fr

* www.sncm.be

* De nieuwe SNCM brochures met dienstregelingen en tarieven 2011 zijn tevens verkrijgbaar bij de reisagent


Wat denk jij ervan?