Noord-Hollandse kust is volks en chic

De kust van Noord-Holland herbergt vele badplaatsen van mondaine tot ingetogen, van volks tot chic. Ook het achterland biedt net dat ietsje meer voor als het weer wat tegenzit.

Zandvoort
Zandvoort aan Zee kunnen we vergelijken met Blankenberge, een brede boulevard om op te wandelen en in de straatjes van het dorpje is er genoeg vertier en plezier te beleven. Deze kustplaats grenst aan het grootste duinengebied in Nederland, de Kennemerduinen. Hier kunnen er mooie fietstochten gemaakt worden over de witte schelpenpaden, pas op voor de huppelende konijnen.

Bergen
Wat verder aan de kust naar het noorden komen we het schildersdorp Bergen (aan Zee) tegen. Een zeer pittoresk centrum met oude huizen en gezellige terrasjes onder de linden. Rijden we richting de afsluitdijk dan kom je onderweg langs de wat rustigere stranden zoals Sint-Maartenszee, Callantsoog en Julianadorp.

Bollen
In deze regio zijn er op dit moment vele bollenvelden te bewonderen, het beperkt zich dus niet alleen tot de omgeving van de Keukenhof! 17 april kun je trouwens in Zijpe (tussen Petten en Callantsoog) gaan inline skaten en op 25 april wordt er in dezelfde regio een fietstocht georganiseerd door deze bloemenpracht.

Kaas
De kaasmarkt in Alkmaar blijft een toeristische trekpleister. Nog elke vrijdag tot 2 september is deze folkloristisch attractie van 10.00-12.30 u op de markt in de stad te zien.
In het topje van Noord-Holland ligt het stadje Den Helder. Juist, van hieruit vertrekt de boot naar Texel. Maar je kunt er onder andere ook Fort Kijkduin bezoeken het Marinemuseum, het Reddingsmuseum en een onderzeeboot bewonderen.

Op onderstaande site vind je niet alleen toeritische informatie om je verblijf optimaal voor te bereiden maar ook mooie aanbiedingen van hotels.

Meer info: http://kust.holland.com


Wat denk jij ervan?