Fietsparadijs Limburg installeert oplaadpunten voor elektrische fietsen


Belgisch Limburg timmert stevig aan de weg of beter gezegd aan de fietsroutes. Met onder meer zes nieuwe themafietskaarten, verzameld in een fietsbox, in totaal 24 fietsroutes, voordeelbonnen en vijftig oplaadpunten voor elektrische fietsen profileert dit deel van Vlaanderen zich als fietvriendelijke provincie.

Fiets er op los!

Fietsparadijs Limburg fietst het fietsseizoen in met nieuwe fietskaarten en themaroutes voor 2018-2019. Een up-to-date website met fietsroutes in Limburg zorgt voor elk wat wils en een prachtige route uitgestippeld door specialisten. Vooral de "Fietsen door water" fietsroute is uniek en immens populair. Je kan ook je fietsroute zelf uitstippelen met de gratis online routeplanner.


Elektrische fietsen

Het nieuwe recreatieve fietsseizoen kondigt zich veelbelovend aan: Er waren dit jaar op het fietsroutenetwerk al naar schatting 300.000 fietsers. Voor de maanden januari en februari was dat 82 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. De voorlopige cijfers voor maart wijzen zelfs op meer dan een verdubbeling. Ook worden er steeds meer gewone en elektrische fietsen verhuurd. De boekingen voor de paasvakantie lopen even vlot binnen als vorig jaar. In de fruitstreek Haspengouw zijn vrijwel alle weekends volgeboekt, zeker tijdens de tweede week van de paasvakantie. Voor de midweeks vind je sneller een bed. Vooral de bloesems lokken Vlamingen naar Haspengouw om te overnachten. In de regio Hasselt zijn dat de concerten, in de Voerstreek de natuur en in het Maasland en de Kempen vooral fietsen en wandelen.

Nieuwe fietskaart

Fietsparadijs Limburg brengt ook dit jaar weer een geactualiseerde fietskaart van Limburg 2018-2019  uit. De succesformule blijft:
  • een waterbestendige kaart die op schaal 1:65 000 een volledig overzicht geeft van de maar liefst 2 000 km fietsroutes in Fietsparadijs Limburg,
  • een infoboekje dat de fietser informatie geeft over alle 170 fietsvriendelijke vakantieverblijven en 162 fietscafés die het kwaliteitslabel behaalden.
De fietskaart is voor 9,50 euro te koop in alle toeristische kantoren, diverse horecazaken met fietslabel, in de Standaard Boekhandel.

Oplaadpunten

De elektrische fiets was dé fietstrend van 2018. Ook jongeren zijn er voor gewonnen. Maar een lege accu tijdens je fietstocht is alles behalve aangenaam. Daarom installeert Toerisme Limburg dit extra oplaadpalen voor elektrische fietsen, evenwichtig verspreid over de provincie. De laadpalen staan aan erkende fietscafés. Bekijk het volledig overzicht van alle oplaadpunten voor elektrische fietsen in Limburg.Hiermee wordt fietsparadijs Limburg het dichtste netwerk van oplaadpunten voor elektrische fietsen in de Benelux. De oplaadpalen worden op het routenetwerk aangeduid met een apart bordje en op de website op www.toerismelimburg.be. Ook via de online routeplanner op die website kun je heel gemakkelijk zien waar je onderweg je e-bike kan opladen. De oplaadlocaties krijgen op de fietskaart 2012 een apart icoontje.

Nog veiliger

De veiligheid van fietsers blijft één van de belangrijkste pijlers van fietsparadijs Limburg. Ongeveer 60 procent van het fietsroutenetwerk is autoluw of helemaal verkeersvrij. Maar kruispunten met verkeerswegen kunnen natuurlijk niet uitgesloten worden.

Op de gewestwegen waren er tien jaar geleden 39 ‘zwarte kruispunten’ met het toeristische fietsroutenetwerk weerhouden. Ondertussen is twee derde daarvan veiliger ingericht of vervangen door beveiligde oversteekplaatsen.


Wat denk jij ervan?

  1. alle oplaadpunten voor elektrische fietsen zijn ook te vinden op www.laad.nl

    BeantwoordenVerwijderen