In balans in Jordanië

De populariteit van spa-vakanties is wereldwijd toegenomen en steeds meer mensen proberen een gezondere leefstijl aan te nemen. Jordanië is zich hier van bewust en speelt meer dan goed op deze trend in. De Dode Zee maakt Jordanië tot een bevoorrecht land op wellness gebied maar feit is wel dat de Jordaniërs het maximale halen uit de bronnen die zij hebben. Het vorig jaar geopende O'Beach, de vele Spa resorts, de Dode zee en natuurlijk de warmwater bronnen van Hammamat Ma'in maken Jordanië de ultieme Spa bestemming.

De Dode zee
Op 410 meter onder zeeniveau ligt s'werelds grootste natuurlijke spa en meteen ook de belangrijkste attractie van Jordanië: de Dode Zee. De zee dankt haar naam aan het feit dat het onmogelijk is om in het hoge zoutgehalte (31,5%) te leven of te zinken. Het water bevat 21 mineralen (waaronder magnesium, natrium en kalium) waarvan er 12 in geen enkele andere zee ter wereld gevonden zijn. Dat de bitterzoute zee een positieve invloed op de huid heeft wist Cleopatra al. Zij ontdekte de geneeskrachtige werking van de combinatie van zon, hoge luchtdruk en het warme water op de mens. Met name diegenen met huidproblemen ondervinden grote voordelen van de vele mineralen die het helende water bevat. Het komt er op neer dat de zee met de enigszins negatieve benaming alleen maar positieve uitwerkingen kent.

Ma'in Hot Springs
Koning Herodes ging ons eeuwen geleden al voor, maar inmiddels zijn de hyperthermische waterbronnen van Hammamat Ma'in onder de lokale bevolking en toeristen ook immens populair. Deze geneeskrachtige bronnen liggen 264meter onder de zeespiegel in één van de meest indrukwekkende woestijn oases van de wereld. De ondergrondse lava scheuren zorgen ervoor dat het mineraalrijke water wordt verwarmd tot een temperatuur van 63 graden. Six Senses resorts en spa's heeft er met de komst van het Evason Ma'in spa resort voor gezorgd dat de echte wellness liefhebbers hier meerdere dagen door kunnen brengen. Gelegen in een indrukwekkend landschap klateren de watervallen tientallen meters in een diepe kloof. Wie wil dit nou niet?

O' Beach
Het vorig jaar geopende vijfsterren dagstrand O'Beach, gelegen aan de Dode Zee, mag absoluut niet gemist worden tijdens een wellness bezoek aan Jordanië. Zowel de lokale jetset als de toerist die op zoek is naar luxe en comfort in een natuurlijke setting kan hier zijn hart ophalen. Wellnessen, lekker eten in één van de drie restaurants en loungen op één van de meest moderne spots van Jordanië is wat je te wachten staat bij een bezoek aan dit ultrahippe dayresort. Ook gezinnen met kleine kinderen kunnen hier met gemak een dagje relaxen. Een speciaal team staat namelijk klaar om de jongsten gedurende de hele dag te entertainen en een oogje in het zeil te houden. Kortom, de ultieme plek om een dag te ontstressen aan de Dode Zee.

Spa hotels
Onlangs hebben de lezers van het prestigieuze tijdschrift Condé Nast Traveller voor de derde keer op rij het Zara Spa in het Mövenpick Resort aan de Dode Zee gekozen als favoriete Spa resort van het Midden-Oosten. De spa kreeg de meeste stemmen en is nu in het trotse bezit van de Lezers Spa Award 2011. Met deze prijs laat Jordanië nogmaals zien een top wellness bestemming te zijn.

Wat denk jij ervan?