Lentesneeuw betovert Grandvalira in Andorra

Grandvalira in Andora is het grootste skidomein van de Pyreneeën. Er zijn 108 pistes met een totaal van 193km skiplezier en 86% kabelbanen. Alle sectoren zijn met elkaar verbonden en op de hoogst gelegen gebieden telt men 160cm kwaliteitsvolle lentesneeuw. De ideale formule om 100% van deze witte sport in de bergen te genieten is via de Grandvalira Top Class waar men samen met een sneeuwambassadeur een hele dag doorbrengt in de sneeuw.
De hele week en gedurende de eerste uurtjes van de dag, kunnen de witte sportamateurs van de sneeuw genieten. Het merkwaardige aan de lentesneeuw is dat deze tijdens de dag verandert. s’Morgens is de sneeuw hard en naargelang de dag vordert en de temperatuur stijgt, wijzigt de sneeuw van poeder naar vochtig. Daarom is het aangeraden om atletische skilatten te gebruiken die gemakkelijker zijn om aangenamer en veiliger te glijden.

Grandvalira Top Class
Dankzij het Top Class programma is het mogelijk om een hele dag les te krijgen van een skimonitor om skistijl- en techniek te perfectioneren en tegelijkertijd alle uithoeken van het domein te verkennen. De sneeuwambassadeurs zijn erkende en gediplomeerde monitors die de hele dag mee skiën met een 100% op maat gemaakt programma voor ieders niveau. Een individuele en exclusieve service die men gemakkelijk kan reserveren in de Ski- en Snowboardschool van Grandvalira.
Grandvalira biedt ook een nieuwe Top Class VIP ervaring die met een ‘first track’ begint of eerste sneeuw, waardoor men toegang krijgt als eerste de pistes in het skidomein af te dalen, nog vóór de opening. Deze activiteit is ook mogelijk in Grandvalira-Soldeu! Tot dit pakket behoren als verassingen een ontbijt in het restaurant van Llac de Pessons, een panoramische helikoptervlucht boven Grandvalira, een rit met skimotor doorheen bossen en een ‘freeride’ afdaling vanaf de Pic Blanc, de hoogste top van het skidomein. Ook het verhuur van skimateriaal is in de Top Class-formule inbegrepen, behalve de skilaarzen.

Vallnord
De veiligheid van kinderen kent geen prijs. Tijdens de maand april kunnen belangstellenden gratis de 'Magnestick' testen. Het betreft hier een innovatief veiligheidssysteem voor kinderen die geïnstalleerd is op stoeltjesliften in ‘La Basera’ en ‘Coma’ Arcalis-gebied te Vallnord. Het enige wat u nodig hebt is een speciale vest die zich dankzij magneten op de stoeltjeslift hecht en zo een betere stabiliteit geeft aan kinderen tijdens de opwaartse rit. Gedurende de hele maand april kan dit uniek apparaat uitgetest worden. De ‘Magnestick’-jas is te huren met een borgsom die men terugkrijgt aan het einde van de rit.

Gastronomie ‘à la carte’
De hele maand april bieden alle restaurants van Ordino aangename verrassingen. In het dorpje Ordino worden er veel geschenken aangeboden zoals kortingen op hotelovernachtingen, sneeuwrakkettochten, verhuur ski-materiaal, ingang musea, souvenirs, gastronomische gerechten, sportkledij, ingang sportcentra, …

Meer informatie bij de Dienst Toerisme van Andorra, Bergstraat 10, B-1000 Brussel
Tel.: +32 2 502 12 11
Fax: +32 2 513 39 34
info@andorra.be

www.andorratoerisme.com
www.andorra.ad


Wat denk jij ervan?