Mooiste plekje in de Ardennen: Wandelen in Rochehaut

Mooi uitzicht vanop Rochehaut, beneden kronkelt de Semois
Op zoek naar een mooie uitstap tijdens een weekendje in de Ardennen? Dan is Rochehaut echt wel de moeite waard! Zoals de naam van het dorp al doet vermoeden heb je vanuit Rochehaut een enorm mooi uitzicht over de omgeving. Een ideale locatie voor een avontuurlijke wandeling!
Rochehaut ligt op enkele kilometers van Bouillon vanop het "point de vue" heb je een prachtig uitzicht over de Semois, je kijkt uit over het dorpje Frahan, dat rondom helemaal ingesloten ligt door de Semois. Je zou denken dat je in een ander land bent!


Wil je een mooie en avontuurlijke wandeling doen, dan zijn er alvast mogelijkheden genoeg. Aan de parkeerplaats op de Rochehaut staat een groot bord met de verschillende wandelingen. Wees voorbereid dat enkele van deze wandelingen zeer steil zijn, en dat ze voor geoefende wandelaars zijn. Bovendien is een rugzak met wat eten en drinken geen overbodige luxe.

Onderweg is er meestal niets voorzien om te drinken dus zelf voldoende meenemen is zeker nodig. Zorg ook dat je een wandelkaart van de streek hebt zodat je bij een fout je weg kan terugvinden, een stevig paar wandelschoenen is zeker ook geen overbodige luxe. Een leuk hebbeding is natuurlijk een eigen wandel GPS, je kan deze route dan perfect volgen op je wandelkaart.

De wandeling Rochehaut-Frahan werd uitgetekend en is gratis beschikbaar.

Lees meer over wandelingen in de Ardennen


Wat denk jij ervan?

  1. De wandeling in Rochehaut is echt iets wat je moet gezien hebben, ongetwijfeld een van dé mooiste plekjes van de Ardennen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben vandaag deze wandeling gemaakt, echt ongetwijfeld dé mooiste wandeling van de Ardennen! Een absolute aanrader voor elke wandelaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rochehaut is echt de moeite om te gaan wandelen. Vlot te bereiken met de auto, en wat een uitzicht!!

    BeantwoordenVerwijderen