Nog meer comfort in nieuwe Airbus 330-300 van Malaysia Airlines

De Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft haar nieuwe A330-300 toestel in gebruik genomen na een officiële ceremonie op Kuala Lumpur International Airport (KLIA).

De nieuwe Airbus A330-300 is de eerste van in totaal vijftien toestellen die de komende vier jaar aan Malaysia Airlines geleverd worden, als onderdeel van een vlootvernieuwing van de luchtvaartmaatschappij.

Tengku Dato’ Sri Azmil Zahruddin, Managing Director/CEO van Malaysia Airlines, over de vlootvernieuwing: “We zijn verheugd met de ingebruikname van onze eerste A330-300, slechts vijf maanden na de levering van de nieuwe B737-800. De nieuwste vloot is gericht op het creëren van een sterk en duurzaam platform om onze klanten het beste te blijven bieden en om als bedrijf winstgevend te blijven. De nieuwe toestellen zullen worden ingezet in de groeimarkten van Zuid-Azië, China, Noord-Azië en Australië.”

De verbeterde A330-300 heeft een capaciteit van 283 zitplaatsen, waarvan 36 in Business Class en 247 in Economy Class. Alle stoelen zijn uitgerust met stroomaansluiting en een USB-poort voor laptops en elektronische apparatuur.

De Business Class biedt onder meer comfortabele ‘angled lie flat’ stoelen, een uitklapbaar privacy scherm en een hoofdsteun die op zes manieren verstelbaar is. De Economy Class is uitgerust met lichtgewicht stoelen met een doordacht design, die voorzien zijn van een hoofdsteun die op vier manieren versteld kan worden. Elke stoel is uitgerust met een individueel audio-video-on-demand scherm.

De eerste commerciële vlucht met de nieuwe A330-300 zal op 20 april vanuit Kuala Lumpur naar Brisbane vertrekken, gevolgd door vluchten naar Shanghai, Osaka, Beijing, Perth en Delhi op latere tijdstippen.


Wat denk jij ervan?