Non voor een week in Graubünden

De toeristische mogelijkheden voor natuur- en cultuurliefhebbers in het Zwitserse Graubünden zijn enorm en nu de regio uitpakt met de super originele ‘Droombaancampagne’ krijg je nog meer zin om naar Graubünden op reis te gaan.


Achter de schermen
Een toeristische bestemming kun je het best ontdekken en leren kennen als je ook eens achter de schermen gaat kijken. Dat kan in Graubünden en de manier waarop is super aantrekkelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een droombaan in het klooster St. Johan van Val Müstair, een historische site die op de wereldergoedlijst van de Unesco staat. Je kunt er van 25-30 juli 2011 aan het werk als non, niet alleen om je te bezinnen maar ook om actief deel te nemen aan het kloosterleven. Het motto van deze droombaan is ‘genieten van de stilte’ en dit terwijl je een leven leidt op het ritme van ‘bidden en werken’. Dat je het dagelijkse, huishoudelijke werk kan doen in dit 1500 jaar oude klooster is een onvergetelijke ervaring.

Bergboer of machinist
Graubünden heeft nog meer van deze originele droombanen in de aanbieding zoals leven als een bergboer op een alp in Savognin of meerijden als machinist met de treinen van de Rhätische Bahn. Als dat geen manier is om de mooiste hoekjes van Graubünden te ontdekken!

Hoe solliciteren?
Solliciteren voor de droombaan als non kan via de volgende link en is nog mogelijk tot 8 juni 2011: http://droombaan.graubuenden.ch/droombanen/bezinning-in-het-klooster.html.
De volledige omschrijving van alle jobs, van alle droombanen staat op http://droombaan.graubuenden.ch.
Je kunt online solliciteren en dat doe je door jezelf aan te bevelen. Bezoekers aan de site kunnen jouw kandidatuur ondersteunen en dus ga je familie, vrienden, kennissen mobiliseren om voor jou te stemmen. Er is trouwens een goede reden om dat te doen want de fans van de sollicitanten maken kans op mooie prijzen zoals een wandelweekend in Val Mustair of een lang weekend voor mountainbikers in Flims.
Als je wint, als je de droombaan te pakken krijgt, reis je gratis voor een week naar Graubünden en het enige wat van jou wordt verwacht is een reisverslag (video-tekst) voor de website van Graubünden.

Praktische info
Droombaan Graubünden is een actie van Graubünden Toerisme in samenwerking met de lokale toeristenpartners Arosa, Engadin Scuol, Flims, Chur, Lenzerheide, Viamala, Prättigau, Savognin en de Rhätische Bahn.


Wat denk jij ervan?