Overnachten in kastelen in Tsjechië

In steeds meer kastelen, burchten en kloosters, kan je naast het brengen van een gewoon bezoek nu ook in een historische omgeving de nacht doorbrengen.
Eén van de eerste kastelen die zijn deuren opende voor het publiek is dat van Svojanov, in de regio Polička (Oost-Bohemen). In het hoofdgebouw van dit kasteel zijn de kamers stijlvol ingericht met historisch meubilair. Zo kunnen de gasten aan den lijve de authentieke sfeer van dit kasteel beleven. De prijs van een overnachting is vergelijkbaar met die van een pension. Toeristen die de sfeer willen opsnuiven van het ontwaken in een stoeterij en willen genieten van het uitzicht op tientallen rondhollende schimmels kunnen overnachten in het kasteel van Kladruby nad Labem (Kladruby aan de Elbe). Je kan hier ook een rondrit maken met een span paarden. Bedden met baldakijnen vind je hier niet. De gasten komen hier vooral voor de unieke omgeving van de paardenstoeterij.
Het klooster in Hedči na Kralicku is eveneens een niet-alledaagse overernachtingsmogelijkheid. Het is een rustige plaats voor overpeinzingen. In dit goed bewaard gebleven stukje religieus erfgoed kunnen behalve pelgrims ook toeristen de nacht doorbrengen.
Wie graag een romantische nacht in een kasteel met wat meer comfort willen beleven, kan bijvoorbeeld naar het kasteel Klokočov gaan, dat niet ver van het Seč-stuwmeer is gelegen. De kamers in dit kasteel zijn ingericht met eiken meubilair. Er zijn verschillende appartementen en tweepersoonskamers.
Meer info: www.svojanov.cz , www.nhkladruby.cz , www.zamecek-klokocov.cz

Moravský Kras
Toeristen die de vakantie doorbrengen in Moravië, het oostelijke deel van Tsjechië, mogen de Moravische Karst niet overslaan. Moravský Kras is één van de bekendste karstgebieden in Midden-Europa. Een deel hiervan is voor publiek toegankelijk.
De grotten van Punkev ( Punkevní jeskyně) met de 138 meter diepe kloof van Macocha zijn zeker een bezoek waard. Op de onderaardse rivier kan je een boottochtje te maken.
Ook de grotten van Kateřinská, Balcarska, Výpustej en Sloupsko-Šošuvskové gekenmerkt door imposante gangen en ondergrondse kloven, zijn toegankelijk voor het publiek.
Het beschermd gebied Moravský Kras heeft een oppervlakte van 94 vierkante kilometer. In dit bergachtig gebied bevindt zich een netwerk van toeristische paden. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een lift en een milieuvriendelijk treintje. In de zomermaanden is het aan te raden om voor een bezoek aan de druip- en steengrotten vooraf een afspraak te maken. Dat kan telefonisch via het nummer +420 516 413 575 of via email (info@caves.cz).
Meer info: www.moravskykras.net
Bereid u uw vakantie in de Tsjechische Republiek voor? Vraag dan brochures aan.
In Nederland via info-nl@czechtourism.com of +31 (0) 20 575 30 14
In België en Luxemburg via info-be@czechtourism.com of +32 (0)2 2 13 94 40

Wat denk jij ervan?