Scuol: eldorado voor bikers


Een unieke belevenis voor de fervente mountainbiker is de vierdaagse biketour om het Zwitserse Nationale park. Tijdens deze tocht wordt je bagage getransporteerd zodat je extra licht de etappes kunt fietsen. Overnachten kan in een tweepersoonskamer op basis van logies. De Nationalpark Bike-Tour kun je vanaf midden juni tot begin oktober boeken (afhankelijk van weer- en sneeuwomstandigheden.)
De prijs voor de accommodatie varieert afhankelijk van het seizoen en het type accommodatie tussen de € 264,- en € 423,-.
De eerste etappe gaat van Scuol naar het Val Müstair en bedraagt 34 kilometer met 1140 hoogtemeters. Je passeert deze dag S-charl (1810m) en de Pass da Costaines (2251 m).

Livigno
Etappe twee start in Val Müstair en gaat tot het Italiaanse belastingvrije dorpje Livigno. 35 kilometer en 1120 hoogtemeters. De route gaat over de Döss Radond (2234 m) en dwars door het Val Mora. De singletrail naar Passo Val Mora is uitdagend. Ook de Alpisella met 2299 m is in de toer opgenomen.
De derde dag is het vanuit Livigno verder naar S-chanf. Een kortere etappe van 22 kilometer en slechts 910 hoogtemeters. Maar de klim is steil en daar zul je af en toe de fiets moeten duwen.

Scuol
Op de laatste dag gaat het dan weer terug naar Scuol met 47 kilometer en 840
hoogtemeters. Dit is de eenvoudigste etappe via Zernez rustig op en neer en via
Guarda en Ardez gaat het met een slotafdaling naar Scuol.
Op 27 augustus is de officiële Bike Marathon waarbij de ronde op 1 dag wordt verreden: www.bike-marathon.com

Kijk ook op www.scuol.ch

Wat denk jij ervan?