Vulcania is pret- en ontdekkingspark voor het gehele gezin

Duizenden kiezen ook dit jaar weer voor Frankrijk als vakantieland. Geen wonder, want het land heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. De Auvergne, het groene hart van Frankrijk, is ook zo'n prachtige bestemming. Steeds meer bezoekers weten deze regio te vinden. Daarbij is het vaak een prettige tussenstop voor reizigers die koers zetten naar de Côte d'Azur. Wat de Auvergne echter zo bijzonder maakt, zijn de vele vulkanen die miljoenen jaren geleden het landschap een eigen gezicht hebben gegeven. Midden tussen al die vulkanen vind je Vulcania, hét pret- en ontdekkingspark waar het avontuur van de aarde wordt verteld, een eerbetoon aan een veelbewogen, spectaculaire vulkaangeschiedenis. Voor iedereen, van jong tot oud, is dit park een belevenis en hét dagje uit. Of je nu je vakantie in de Auvergne doorbrengt of op doorreis bent...

Fascinerende wereld
Vulcania is hét themapark over vulkanen en andere natuurkrachten. Het park ligt middenin het natuurgebied 'Parc naturel régional des volcans d'Auvergne' in het hart van de vulkaanketen nabij Clermont-Ferrand. Bij aankomst valt direct de dertig meter hoge vulkaankegel op, de rest van het park is volkomen geïntegreerd in het landschap. Bij binnenkomst daalt de bezoeker af in een veertig meter diepe, kunstmatige krater. Onder luid gebulder komen de rook- en nevelslierten je tegemoet en zeker voor de kinderen vraagt het weinig verbeelding om zich in het binnenste van een rommelende vulkaan te wanen. Laat het avontuur beginnen en... ontdek een fascinerende wereld.

Missie Toba
Vulcania is zo'n 54 hectare groot en bestaat uit verschillende attracties, 3D en 4D films en tentoonstellingen die stuk voor stuk zeer modern en erg geavanceerd zijn. Elk jaar wordt er wel een nieuwe attractie toegevoegd. Missie Toba is Vulcania's nieuwste hoogstandje en nodigt bezoekers uit om mee te gaan op een spannende reis door de tijd. Aan boord van futuristische gondels vliegen de bezoekers in eskader over Toba, een streek in Indonesië waar 74.000 jaar geleden een spectaculaire vulkaanuitbarting heeft plaatsgevonden.

De Vulkaanduivels
Nieuw dit jaar is ook de tentoonstelling 'De Vulkaanduivels', een ode aan het bijzondere echtpaar Maurice en Katia Krafft die gefascineerd waren door de schoonheid en de woede van de vulkanen én maar één ambitie hadden: de bevolking rond vulkanen beschermen en redden. Deze tentoonstelling, met een mix van persoonlijke voorwerpen, nooit eerder vertoonde films en tal van getuigenissen van mensen die hen kenden of begeleiden, illustreert hun opmerkelijke leven.

Zoveel meer...
Vulcania kent tal van attracties. Meer dan een bezoekje waard is bijvoorbeeld de 'Dragon Ride.' Een fantasiereis die je meeneemt naar het diepste van de aarde en waarbij bezoekers de wind- en warmte effecten niet snel zullen vergeten! Of ga mee met de Magma Explorer. Het schip stijgt, schokt, stopt plotseling en wordt heen en weer geslingerd en verplaatst door hete luchtstromen. Een ervaring die diepe indruk maakt! Trotseer de ontketende krachten van de natuur in 'De woede van de Aarde' en ontdek via een dynamisch platform wat we allemaal voelen en ervaren tijdens een tornado of een aardbeving en laat je letterlijk en figuurlijk overdonderen! De meeste van de Vulcania-attracties bevinden zich onder de grond uitgebouwd in lava, maar ook buiten is er voldoende te beleven. Wat te denken van 'De grote Geiser' die het water meer dan 20 meter spectaculair laat opspuiten en in een tuin ligt waar jong en oud zich vermaken met bronnen, fonteinen en interactieve waterspelen. Bewonder het landschap op een unieke manier dankzij de Volcanbul, een futuristisch voertuig zonder bestuurder met satelietbesturing. Of ga op avontuur op één van de ontdekkingspaden en ervaar de natuur optimaal.


Wat denk jij ervan?