Warme zomer in Franse Alpen


Een bergwandeling rond Vaujany | (c) www.vaujany.com

Een zomervakantie in de bergen betekent in de bergen van Frankrijk vaak volop zon en hoge temperaturen. Door de iets meer zuidelijke ligging kennen de bergen van de Oissans een warm zomers klimaat. Een aanrader is het pittoreske en authentieke dorpje Vaujany onder de rook van Alpe d’Huez. Een subliem uitgangspunt voor wandelaars, fietsers en actieve gezinnen. Met haar meren en bossen, watervallen en bergtoppen, alpiene landschap en gletsjers, heeft Vaujany alles voor natuurliefhebbers.

Wandelen

Vaujany ligt in het hart van de Oisans, beroemd van de magische bergtoppen beklommen door beroemde bergbeklimmers. Als bezoeker heb je zicht op de toppen van de L’Etendard, Taillefer, Pic Blanc, Meije... enz. In deze omgeving heb je volop keus uit een aantal hikes en wandelingen. Een makkelijke hike is die naar Cascade de la Fare: een korte wandeling naar de waterval, ideaal voor families. De Fare waterval valt 500 meter omlaag en je kunt hem zien vanuit het dorp. In totaal overbrug je slechts 100 hoogtemeters. 

Lac de la Muselle in de Oisans prachtig om te zien | (c) Yillab Photo CC-BY-SA

Wandelen in de Oisans

De heenweg duurt circa 45 minuten en in een half uur ben je weer terug. Een meer uitdagende wandeling is de klim naar de Col du Couard. Met 1000 hoogtemeters binnen 4 kilometer een stevige klim van 4 uur omhoog. Onderweg zijn er op een aantal plekken kabels gespannen om hulp te bieden en je te zekeren. Onderweg kom je zeker marmotten tegen. De afdaling loopt onder de gletsjer van de Pic d’Etendard door. Een alternatieve route gaat via de Sabot Pass met prachtig uitzicht op het meer Grand Maison.

Zomerse activiteiten

  • Rondleiding door het dorp en ontdek de lokale historie elke maandag. - Mountainbiken door de regio onder begeleiding van een gids en de Vaujany Mountain Pass.
  • Vaujany sportcentrum met 25 meter zwembad, waterglijbanen en waterjets.
  • 3 gratis musea: Heritage Centre, Wildlife Museum, Hydrelec Museum.
  • Bibliotheek met gratis uitleen van boeken en spellen.
  • Sport en activiteiten Le Collet: tennis, boogschieten, tafeltennis, team sporten, midgetgolf, jeu de boules, uitleen van materiaal, verhuur van mountainbikes.
  • Speeltuinen in het dorp
  • Events: team spellen, outdoor programma, karaoke georganiseerd door de VVV, barbecue elke dinsdag.
  • Nieuw: Le Collet Bike Park, ontdek het avontuur.


Gratis

Vaujany maakt het families eenvoudig. Zo kun je gratis parkeren (overdekt), gratis gebruik maken van het toeristische treintje door en naar het dorp. Er is ook een Family Mountain Pass waarmee je korting krijgt op activiteiten en sporten. Elke zondag is er een welkomsborrel bij de VVV waarbij je alle informatie verkrijgt over de speciale familie activiteiten.Wat denk jij ervan?