Zuid-Tirol biedt vakantie voor de ganse familie


Met heel het gezin naar Zuid-Tirol, dat belooft een leuke vakantie te worden! Nu de zomer aan de deur klopt, biedt deze prachtige Noord-Italiaanse regio allerlei mogelijkheden voor familievakanties aan. En Zuid-Tirol heeft voor ieder wat wils. Tochten met de fiets of te paard, spelen in de natuur en op de boerderij, avontuurlijke burchten en sprookjespaden en nog veel meer… Zuid-Tirol is de ideale familiebestemming: gemakkelijk bereikbaar met de auto, een fantastische prijs-kwaliteit ratio met accommodatie voor elk budget en wens en de meest uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. De volgende vakantiearrangementen zetten de unieke troeven van de regio in de spotlights.


Beestige vakantie
Paarden, koeien, konijnen, kippen en ezels: als het van de kinderen afhing, was de tuin in de kortste keren ongetwijfeld omgetoverd tot een ware boerderij! Waarom hen dus niet de kans geven om te genieten van een verblijf op een boerderij in een prachtige omgeving? Rode Haan, een netwerk van 1.450 vakantieboerderijen, ,die bij iedereen in de smaak vallen. Zo zijn er onder andere allergievrije boerderijen, fietsvriendelijke boerderijen, ruitersboerderijen en rolstoeltoegankelijke boerderijen. En deze zetten tijdens de zomer hun deuren open voor families. Een must!

Samen op de fiets
Met de fiets door de bergachtige landschappen van Zuid-Tirol rijden, is niet enkel weggelegd voor professionele fietsers. In het glooiende landschap vindt ieder wat wils en kunnen ook de kids zeker mee. Een fantastische manier om de regio actief te ontdekken.

Het Hotel Maria****, gelegen in het hartje van de Dolomieten in Obereggen, biedt fietsvakanties aan voor de hele familie. Tijdens de Family Bike Weeks kan groot en klein genieten van onder andere twee begeleide fietstochten en een Family Day Bike. Reuzeleuk! Aanbod geldig van 11/06 tot 23/10 voor € 719 per persoon voor 7 overnachtingen in halfpension.

Heuse funmix
De ‘Magical Dolomites’, ofwel de perfecte mix aan avonturen en activiteiten voor kinderen, wordt aangeboden door de Family Hotel Post**** in Santa Cristina/St. Christina. Voor de prijs van € 590 per persoon kan de hele familie genieten van wandeltochten, een bezoek aan een boerderij, een picknick en dagelijks avonturenprogramma voor kids. Na een actieve dag kan men zich ontspannen in het wellnesscentrum van het hotel. Aanbod geldig voor 7 overnachtingen, van 18/06 tot 25/06.

Voor kleine tovenaars en heksen
Alpe di Siusi/Seiseralm is een magische plaats. Het is daar dat de dwergenkoning Laurin zou leven, die mooie vrouwen in bloemen veranderde. De wijde wouden van het Sciliar/Schlern gebergte zou de thuishaven zijn van heksen en tovenaars, die op onweersachtige nachten op hun bezem komen aanvliegen. Waarheid of niet, de kids willen maar al te graag Harry Potter achterna. In juli ontdekken ze opnieuw de lang vervlogen magische tijden met de plaatselijke heks Martha. Een hele week lang kunnen ze deelnemen aan geplande activiteiten, zoals een boswandeling, een bezoek aan Castl Presule/Schloss Prösels, voorleesuurtje of een nachtelijke tocht. Logeren kan in tal van hotels en aparthotels in de omgeving, zoals NaturResidence**** Dolomitenhof in Siusi allo Sciliar/Seis am Schlern, voor € 1.241 per appartement voor heel de familie tijdens een magische week.


Wat denk jij ervan?