Alpbachtal Seenland introduceert de e-bike


Vanaf 1 juni 2011 fiets je ‘met de wind in de rug’ door de bergen van Alpbachtal Seenland. De regio introduceert deze zomer het ‘e-biken’. 70 E-bikes, 22 verhuurstations en 12 accu oplaadpunten zorgen voor een ontspannen fietstocht door de Alpen voor iedereen.

Accu
Fietspaden dwars door de natuur, panoramische uitzichten en ‘gemütliche’ berghutten; Alpbachtal Seenland is al jaren een geliefde fietsbestemming. Dankzij de komst van de e-bike kunnen nu nog meer fietsliefhebbers genieten van de omgeving van het Alpbachtal. Met de e-bike maak je een ontspannen fietstocht door de Alpen doordat de fiets door een geruisloze accu wordt aangedreven. De e-bike blijft gewoon een fiets. Zonder trappen gebeurt er niets. De accu vervangt niet de trapkracht op de pedalen, maar helpt waar het nodig is. De fiets merkt wanneer de route zwaarder wordt en levert vervolgens extra energie uit de accu. Dit maakt een fietstocht door de bergen ook voor de minder sportieve vakantieganger mogelijk.

Accu leeg? Gratis volle accu.
De accu van deze elektro-fiets gaat 5 á 6 uur mee en er kan 40-60 km mee worden afgelegd. Raakt de accu leeg, dan kan deze onderweg gratis worden verwisseld bij één van de 22 verhuurlocaties of 12 oplaadstations van Alpbachtal Seenland. Dus of je nu binnen de regio van Alpbachtal Seenland wilt blijven, bijvoorbeeld van Inneralpbach naar Brandenberg (20 km), een tocht met klimuitdagingen naar Kufstein (35 km) of een lange tour naar Kitzbühel wilt maken, de e-bike maakt het mogelijk. Bij de huur van de e-bike ontvang je een kaart van de regio met de mooiste fietsroutes, inclusief aanduiding van de oplaadstations.

E-bike verhuur
Op vertoon van de Alpbachtal Seenland Card, die alle vakantiegangers, jong en oud, bij minimaal één overnachting in Alpbachtal Seenland gratis ontvangen, gelden de volgende tarieven:
€ 20, - huur voor E-Bike Comfort serie
€ 25, - huur voor E-Bike Sports serie
(Zonder Alpbachtal Seenland Card komt er € 5,- bij.)

Alpbachtal Seenland, in het Oostenrijkse Tirol, is in de zomer de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen maar ook voor de sportieve toerist, die tijdens zijn vakantie actief bezig wil zijn. Vijf prachtige meren, waaronder de drie warmste in Tirol, 900 km wandel- en hiking paden, meer dan 250 km bikertrails, e-bike faciliteiten, volop outdoor-activiteiten en één van de grootste skateparks in Europa zijn de belangrijkste highlights.


Wat denk jij ervan?