De Vlaamse kust: een zee van kwaliteit


Het project 'De Vlaamse Kust: een Zee van Kwaliteit' heeft kwaliteitslabels uitgereikt aan diensten voor toerisme aan de Vlaamse kust. De gelabelde diensten hebben met succes een kwaliteitstraject gevolgd, waarbij kwalitatieve dienstverlening aan de toerist centraal staat.

Opleiding
In de voorbije maanden hebben een 70-tal toeristische ondernemingen aan de Vlaamse Kust het volledige opleidings- en begeleidingstraject gevolgd. De diensten voor toerisme zijn de eerste die dit jaar het label in ontvangst mogen nemen. Zoals vorig jaar werden de zaken begeleid door een professionele trainer en een consulent. Gastvrije dienstverlening voor alle kustbezoekers, ook en in het bijzonder voor onze Franstalige landgenoten, is nog steeds het belangrijkste aandachtspunt van dit kwaliteitstraject. “Door een topbestemming te worden op vlak van gastvrijheid en kwalitatieve dienstverlening, kunnen we in de toekomst het verschil maken", aldus projectmanager Liesbet Billiet.
Alle deelnemers zijn bezocht door mystery guests. Na de goedkeuring van het kwaliteitsdossier door de projectjury, behaalden de diensten van 9 kustgemeentes het Q-label. Dit kwaliteitslabel is geldig voor een periode van 3 jaar.

Kwaliteitslabel
Dit zijn de 9 diensten voor toerisme die het kwaliteitslabel behaalden: · Toerisme De Panne, dienst toerisme Koksijde-Oostduinkerke ,Ddenst voor toerisme Middelkerke-Westende, Toerisme Oostende vzw, Toerisme Bredene, dienst voor toerisme De Haan -Wenduine, dienst voor toerisme Blankenberge, Toerisme Brugge (Zeebrugge), Toerisme Knokke-Heist.
De 9 diensten voor toerisme met het Q-label krijgen een mooi uithangbord met het Q-label een gepersonaliseerde affiche voor in de Dienst. Volgend jaar zullen toeristische ondernemers zich opnieuw kunnen inschrijven voor de kwaliteitstrajecten die in het najaar van 2011 starten. Het project 'Een Zee van Kwaliteit' past in het Kustactieplan III van de Vlaamse regering. Westtoer realiseert dit project in samenwerking met Horeca Vlaanderen, Horeca Vorming, Guidea en Recread.


Wat denk jij ervan?