Expeditiecruiseschip Plancius terug uit Amerika


De Plancius is het vlaggenschip van Oceanwide Expeditions, een specialist voor cruises in de Poolgebieden. Het deed vroeger dienst als marineschip en na grondige renovatie wordt het nu ingezet als cruiseschip voor maximum 114 passagiers. De Plancius, voor het ogenblik varend op de Atlantische Oceaan, is onderweg naar zijn thuishaven Vlissingen waar het schip wordt verwacht op 16 mei in de middag. De terugkeer naar Nederland betekent ook het einde van het Antarcticaseizoen van Oceanwide Expeditions.

Poolgebieden
De Plancius is uiterst geschikt, ijzersterk gebouwd, voor excursies in de poolgebieden. Sinds december zijn een groot aantal succesvolle cruises uitgevoerd met als vertrekhaven het Argentijnse Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. De rustpauze van de Plancius in de thuishaven in Zeeland is van korte duur want deze zomer vaart het schip alweer in de richting van het Noordpoolgebied.

Expeditiecruises
Het succes van Oceanwide Expeditions kadert binnen de groeiende belangstelling voor expeditiecruises. Dat zegt ook Bert Verschoor, verantwoordelijk voor de business development binnen Oceanwide Expeditions, die dit jaar een hoger aantal klanten noteert richting Antarctica dan verwacht. Oceanwide Expeditions is wereldwijd actief en bedient een internationaal publiek. Het succes van de expeditiecruises maakt deel uit van de algemene groei van de cruisemarkt die niet alleen in België en Nederland maar overal in Europa wordt genoteerd. Bert Verschoor ziet ook voor volgend seizoen een doorzetten van deze groeitrend vanwege ook het toenemend aantal reisagenten en tour operators die het product verkopen, vandaar dat Oceanwide Expeditions steeds nieuwe cruises ontwikkelt.

Spitsbergen
Voor volgende zomer zijn tal van nieuwe expeditiecruises gepland met als vertrekplaats Spitsbergen. Er is bijvoorbeeld het programma ‘Basecamp Plancius’ dat het cruisevaren combineert met de mogelijkheid voor de passagiers om andere activiteiten te beoefenen. Zo zal er voor liefhebbers van klimmen, wandelen, fotograferen en kajakken om plaatsen te ontdekken waar het schip niet kan komen voldoende tijd worden voorzien. Hiervoor worden mensen met de nodige ervaring en professionele gidsen ingezet. Een Basecamp Plancius expeditie kost ca. € 4500 per persoon op basis van een tweepersoonscabine voor 10 dagen.
Oceanwide Expeditions is markleider op het gebied van cruise expedities naar de poolgebieden. Het is van oorsprong een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Vlissingen. De rederij ontving recent en al voor de derde keer de award ‘World’s Leading Expedition Operator’op de World Travel Market in Londen.
Voor meer informatie: www.oceanwide-expeditions.com


Wat denk jij ervan?