Geocaching, modern schattenjagen met GPS

Heb je geen idee wat je wil doen, en heb je niet meteen een wandelgids voorhanden? Geen probleem! Ga Geocachen, en je bent zeker van een namiddag vol plezier en avontuur, zeker met de kinderen erbij. Geocaching is de moderne manier van schattenjacht, waarbij je op zoek gaat naar de verborgen schat, de "cache". Wanneer je de schat gevonden hebt, mag je er iets uitnemen, op voorwaarde dat je er ook iets nieuw instopt voor de volgende schattenjager.

Geocaching bestaat al lange tijd, maar vroeger moest men op zoek gaan met kompas, en stafkaarten. Vandaag met de GPS toestellen die steeds kleiner worden, of zelfs ingebouwd zitten in je GSM is een GPS toestel gemakkelijk overal mee te nemen.

Geocaching is iets leuks voor jong en oud, soms moet je wandelen of fietsen, maar er bestaan ook caches met boottochten, waarbij je op zoek moet naar de verborgen schat. Meestal zijn het creatieve geesten die zelf voor het plezier een toch in elkaar steken.


Geocaching is al een tijdje vrij populair, en de kans is groot dat er bij jou in de buurt reeds een handvol caches verstopt zitten. Een mooi overzicht van wat is geocaching en een lijst van de beschikbare geocaches op kaart. Op deze websites kan je ook reviews lezen van personen die voor jou deze cache hebben afgewerkt, hun informatie kan zeer handig zijn wanneer ook jij beslist om een tocht te gaan maken.


Wat denk jij ervan?