Grillige kusten en groene bergen op Madeira


Madeira is een subtropisch eiland, duizend km ten zuidwesten van 'moederland' Portugal. Het eiland is verrassend gevarieerd met zowel groen begroeide bergen als kale ruige hoogvlakten. Het biedt het hele jaar door een aangenaam klimaat en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Zolang je maar niet van massatoerisme houdt.

Groen
Madeira is zeker een eiland voor de wandelliefhebbers. Er zijn zowel zware als lichte wandelroutes die je zonder uitzondering in contact brengen met de mooiste vergezichten: vanuit de bergen kijk je op veel plekken uit over de eindeloze oceaan. De routes lopen veelal langs levada's, irrigatiekanalen die worden gebruikt om het water vanuit de bergen naar lagere gelegen delen van het eiland te brengen.

Funchal
Funchal is de hoofdstad van het eiland, gebouwd op groene heuvels. In het historische deel staan veel mooie gebouwen. Er is een dagelijks een levendige markt, Mercados Lavradores. Naast de oude stad bevindt zich een moderne toeristenwijk. Aan de kust maar ook in het binnenland vind je plaatsen die steeds meer profiteren van het toerisme.

Quintas
Op veel plaatsen op Madeira vind je de zogenaamde Quintas. Landhuizen veelal in gebruik als hotels. Er zijn design quintas en traditioneel ingerichte quintas. Ze liggen bijna altijd op de mooiste plekken en kunnen zonder uitzondering als karakteristiek en sfeervol worden omschreven.


Wat denk jij ervan?