Kaapstad is populairste bestemming ter wereld


De gebruikers en lezers van 's werelds bekendste adviserende reis website TripAdvisor, hebben Kaapstad benoemd tot de nummer 1 bestemming van de wereld.
Jaarlijks vindt er een enquête plaats onder de TripAdvisor gebruikers. TripAdvisor telt meer dan 20 miljoen lezers en heeft meer dan 96.000 Facebookvolgers. Vorig jaar stond Kaapstad nog op de 25ste plek, dit jaar staat Kaapstad voor Parijs, London en Rome op de eerste plek. Kaapstad is een van de meest sprankelende steden ter wereld en heeft het hart gestolen van vele bezoekers wereldwijd. De stad heeft een iconische status en is veelzijdig in vele opzichten. De stad biedt diversiteit, schoonheid en persoonlijkheid: alles wat de hedendaagse reiziger zoekt.

Samenwerking
Johannesburg, Kaapstad en Durban zijn economische en toeristische centra van Zuid-Afrika en de tourismboards van deze drie steden hebben onlangs een gezamenlijke marketingovereenkomst getekend. Zij zullen in de toekomst samenwerken om de ontwikkeling van toerisme en marketing te maximaliseren. De steden hebben veel te bieden voor zowel het vrijetijds- als het zakelijke toerisme: ze zijn uniek, hebben geschiedenis, bieden erfgoed en hebben toekomst. Johannesburg is een grensstad met een chique, energierijke uitstraling. Durban is een havenstad, warm en traditioneel. Kaapstad staat voor inspiratie, hoop en vrijheid. De marketingactiviteiten zullen onder meer bestaan uit packages, samenwerking bij evenementen en beurzen en online campagnes in binnen- en buitenland.


Wat denk jij ervan?