Nieuwe wellnessvisie Roter Hahn


Volledige ontspanning voor lichaam en geest. Dat is de belofte van de nieuwe wellness en Kneipp-programma’s van Roter Hahn in Zuid-Tirol (Italië). Op gespecialiseerde wellness-farms introduceert Roter Hahn een nieuwe aanpak op het gebied van wellness. Die bestaat uit een combinatie van (lichaams) behandelingen, outdoor activiteiten en ontspanning. De berglucht, natuurlijke kruiden en wellness-producten hebben een aantoonbaar positief effect op de ontspanning en gezondheid. Op deze boerderijen is er ook veel aandacht voor lekkere en gezonde voeding, veelal zelf geproduceerd.

Gespecialiseerd aanbod
Deze nieuwe wellness- en gezondheidarrangementen met behandelingen zoals hooi- en melkbaden, massages of ontslakkingskuren, zijn mogelijk op verschillende Roter Hahn boerderijen in de zuidelijke Alpen in Italië. Het bijzondere van deze logeeradressen is de mix van een werkende boerderij en een gespecialiseerd aanbod voor de gasten. Dit betekent dat de gast ook kennismaakt met het lokale landleven en de authentieke gebruiken. De aard van de boerderij kan sterk variëren en loopt uiteen van een bergboerderij met koeien of geiten tot wijn- en fruitboeren met wijngaarden en vruchtenbomen.

Arrangement
Elke wellnessboerderij heeft een eigen arrangement en outdoor activiteiten. Sommige eigenaren nemen hun gasten mee naar een bergtop om vanaf daar de indrukwekkende zonsopgang over de Alpen te aanschouwen. Andere organiseren bergwandelingen en fietstochten in de omgeving. Bij terugkomst wacht een natuur-bad of een weldadige behandeling met Kneipp- of andere producten. Elke boer laat zijn gasten ook proeven en genieten van de verse producten van de eigen boerderij. Een aantal boerderijen is gespecialiseerd in organische wellness-mogelijkheden.

Gezondheid
De eigenaar laat zijn gasten kennismaken met geneeskrachtige kruiden en planten. Hij draagt zijn kennis over de laatste methoden en inzichten voor een gezonde levensstijl graag over op zijn gasten. Uiteraard biedt de boerderij een veelzijdig programma van allerlei buiten-activiteiten en wellness-behandelingen.

Kneipp-programma’s
Voor een Kneipp-programma kun je onder meer terecht op de ecologische boerderij Unterstein in Niederdorf. Deze boerderij met uitzicht op de Dolomieten heeft een Kneipp-afdeling, een kruidentuin en een zwemvijver. Ook worden er workshops gegeven.

Organische boerderij
Neem een kijkje in de Oberglunigerhof, een oude boerderij die met oog voor detail is gerestaureerd volgens milieuvriendelijke principes. De appartementen zijn volgens Feng-Shui ingericht en voorzien van bijzondere accessoires.


Wat denk jij ervan?