Ontdek de beschermde natuur in Karinthië


Karinthië, de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, heeft 7 beschermde natuurgebieden. Met het door de Europese Unie ondersteunde initiatief ‘Karinthië. Natuur ervaren’ kan nu tijdens actieve programma’s de natuur met alle zintuigen ontdekt worden.
Zeven beschermde natuurgebieden kunnen nu in de vorm van acht meerdaagse, actieve programma’s worden ervaren. Tijdens de door gidsen en/of rangers begeleide tochten ervaren gasten kleine en grote natuurgeheimen midden in de beschermde planten- en dierenwereld.

Natuur ervaren
Bij de guides en rangers is men in veilige handen. In het natuurparadijs Weissensee worden zeldzame dieren opgespoord. Amateurvogelkenners observeren de tocht van duizenden roofvogels over de Dobratsch naar het Zuiden. In de nationale-park-regio Hohe Tauern beklimt men de Großglockner. In het Geopark Karnische Alpen zijn vooral gezinnen getuigen van 500 miljoen jaar ontwikkelingsgeschiedenis van de aarde met indrukwekkende fossielen. In het Europees natuurbeschermingsgebied Oberdrautal maakt men een kanotocht over de Drau. In het nationale park Nockberge ontdekt men de granaatsteen, de vuursteen van de liefde. Of men begeeft zich, deels op blote voeten, in de sporen van de speik een zeldzame alpine valeriaansoort. In het fietserparadijs rond de regio Zuid-Karinthië ervaart men waarom ‘een eerder gebruikte natuur’, een zeer waardevol leefgebied voor talloze vogelsoorten en amfibieën kan zijn.

150 beschermde gebieden
Karinthië heeft 150 beschermde gebieden. Daartoe behoren nationale parken, beschermde natuurgebieden of natuurparken. Zeldzaam, bedreigd en sensibel. Met het initiatief ‘Karinthië. Natuur ervaren’ wordt de overtuiging nagestreefd, dat natuur, mens en economie in geen geval met elkaar moeten concurreren.

Slow food
In ieder gebied worden authentieke specialiteiten aangeboden. Een goed voorbeeld is het klimaatvriendelijke 0-km-menu van de creatieve TauernAlpin gastheren en -vrouwen. De ingrediënten zijn voor 100 % afkomstig uit de nationale-park-regio Hohe Tauern. Klimaatvriendelijk is ook het feit, dat de gasten in geselecteerde, gecertificeerde partnerondernemingen verblijven, de keuze reikt van gemoedelijke vakanties op de boerderij tot en met exclusieve 5-sterren hotels.
Meer informatie: www.naturerleben.kaernten.at


Wat denk jij ervan?