Vakantiewoningen om bij te watertanden


Een weekendje of (mid)week er op uit met vrienden of familie is perfect mogelijk in de Ardennen. Een verblijf in een vakantiewoning in de Ardennen biedt veel vrijheden, gemak en plezier, vooral als het een vakantiewoning betreft met een bijzondere ligging of faciliteiten. De nabijheid van water zorgt bovendien voor extra veel vakantieplezier. Denk bijvoorbeeld aan een woning aan een meer of nabij een rivier van waaruit je allerlei watersporten kunt beoefenen. Een verblijf in een oude watermolen of een woning met eigen wellnessruimte of zwembad! Ardennes Relais biedt iedereen, groot en klein, jong en oud, waterpret in en om de de eigen vakantiewoning.

Kanovaren
Door de Ardennen stromen mooie rivieren waarlangs je kunt wandelen of die je in een kano kunt afvaren. Iedereen kan zo’n tocht ondernemen over bijvoorbeeld de Lesse of de Ourthe want er zijn geen technische vaardigheden vereist en als je al eens in het water terecht komt is dat helemaal niet erg. Ardennes Relais heeft vakantiewoningen op een steenworp van de plaatsen van waar je met een kano kunt afvaren of een kano huren.
Er is bijvoorbeeld de vakantiewoning Au Dessus du Bie in Daverdisse, ideaal voor wie met een grote groep op stap wil want er is plaats voor vierendertig personen, verdeeld over twaalf slaapkamers. De Lesse vind je op slechts 500 meter van deze woning. Tien kilometer richting zuiden ben je reeds in het dal van de Semois.

Anseremme
Anseremme is de bekendste opstapplaats voor kanotochten op de Lesse en daar kun je onder meer terecht in de sfeervolle vakantiewoning Les Matins Clairs. Het is een vrijstaande cottage, midden het groen, met alle comfort en er is plaats voor acht personen. ’s Avonds kun je met zijn allen uren napraten slijten bij de open haard.
Ook Barvaux-sur-Ourthe is een opstapplaats voor kanoliefhebbers en daar heeft Ardennes Relais bijvoorbeeld de vakantiewoning met de veelzeggende naam Comme nul Part. De houten chalet, in de buurt van Durbuy, biedt plaats aan twaalf personen, ligt inderdaad in een unieke omgeving en heeft dus zijn naam niet gestolen.

Wellness en zwembad aan huis
Naar de Ardennen ga je niet alleen om te sporten, maar ook om het ritme van alle dag te doorbreken, te genieten van de rust en de stilte, van lekker relaxen. Waar kun je dat beter doen dan aan de rand van een (privé)zwembad of in een vakantiewoning van Ardennes Relais mét wellnessfaciliteiten.
In het zeer landelijke Ellemelle nabij Ouffet staat de schitterende vakantiewoning Dochanadama. Deze gîte voor negen personen ligt in een paradijselijke omgeving en een openlucht zwembad met ligweide bezorgt de gasten uren zalig nietsdoen en waterpret.
In de buurt van Durbuy, in het plaatsje Petit-Han, staat de luxe villa Le Bois Preau. Het is een vrijstaand huis, omringd door groen en het biedt alle faciliteiten voor een wellness-vakantie. Er is een binnenzwembad, een sauna en een bar. Zelfs in geval van minder mooi weer kan een vakantie hier nooit mislukken.
Ook in de wellness-stad Spa kun je via Ardennes Relais een vakantiewoning met wellnessvoorzieningen huren. Le Manoir de Spa biedt plaats aan tien personen die er in een schitterende omgeving verwend worden met comfort en goede smaak.

Overnachten in een watermolen
Een vakantiewoning in een voormalige watermolen, dat spreekt tot de verbeelding en met Ardennes Relais kun je dat ook écht beleven. Denk bijvoorbeeld aan Le Moulin de Soulme in de prachtige streek rond Ciney. Je zal hier beslist genieten van de wandelmogelijkheden rond de vakantiewoning en nagenieten bij een open haard.
Le Moulin d’Annevoie nabij Anhée is ideaal om met een grote groep naar de Ardennen te reizen. De omgeving van deze 17e-eeuwse watermolen met directe toegang tot de tuinen van d’Annevoie is zo mooi dat je er alleen daarvoor reeds zou naartoe gaan. Het is een vakantiewoning die 32 bezoekers in één keer kan gelukkig maken.
De Le Moulin de Vogenée in Walcourt biedt plaats aan zes personen en deze vakantiewoning is een ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan de meren van l’ Eau d’Heure, de grotten van Neptunus in Couvin en het natuurgebied van Virelles nabij Chimay.

Verblijf aan het meer
Met Ardennes Relais kun je makkelijk een vakantiewoning aan een meer reserveren, ideaal om te zwemmen, te vissen en om allerlei watersporten te beoefenen, dus een plek voor de ganse familie. Chalet Les Perchettes bij Couvin biedt plaats aan acht personen en het is een droomhuis op de oever van een vier ha groot meer. Dit is een adres waar je weken zou willen verblijven, om te genieten van de rust op het terras boven het water, van boottochtjes op het meer, van wandelingen in de groene omgeving en niet te vergeten van het zeer aantrekkelijke interieur.
In de buurt van de meren van l’Eau D’Heure staat de eco-vakantiewoning La Coyaute, ideaal voor een super rustige, romantische vakantie met zijn tweetjes, door niemand gestoord, genietend van de prachtige omgeving, van de bossen en velden, een mooi wandelgebied.

Via de themapagina www.ardennes-relais/watersportvakantie vindt de consument tal van vakantiewoningen op en nabij water.


Wat denk jij ervan?