Zweden wordt steeds meer aantrekkelijk


Zweden wordt als vakantiebestemming steeds aantrekkelijker. Dat blijkt uit de Travel & Tourism Competitiveness Report 2011, waarbij 139 landen uit de hele wereld langs de meetlat zijn gelegd op ondermeer het gebied van reizen en toerisme. Ten opzichte van 2009 steeg Zweden twee plaatsen en staat nu op de vijfde plek.


Top tien
Zweden staat als enige noord Europese land in de top 10 van het Travel & Tourism Competitiveness Report 2011. Met de campagne Zuid-Zweden, iets anders! wil Zweden de landen Zwitserland (1), Duitsland (2), Frankrijk (3) en Oostenrijk (4) achter zich laten en doorstomen naar de plek van meest aantrekkelijke toeristische bestemming.

Zuid-Zweden, iets anders!
Met de pay-off: Zuid-Zweden, iets anders! laat VisitSweden zien dat een vakantie naar Zuid-Zweden anders dan anders is. Zuid-Zweden is eenvoudig te bereiken met de boot en auto. Campings hebben grote plekken voor de tent of je huurt een echte Zweedse stuga (huisje). Zuid-Zweden staat voor rust en ruimte, en maar ook voor avontuur. Er zijn elanden en zeehonden in het wild te zien tijdens verschillende safari’s. Door de talloze attractieparken zoals Astrid Lindgrens Wereld en het Nils Holgersson Park is het een paradijs voor kinderen.


Wat denk jij ervan?