Crowne Plaza legt snurkers het zwijgen op


Mensen met snurkende partners kunnen eindelijk rustig slapen door de eerste snurkvrije hotelkamer. De nieuwe kamer, die wordt getest door Crowne Plaza, is ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek over snurkers en de gevolgen op de nachtrust van hun partner. Crowne Plaza, het hotelmerk dat de beste nachtrust wil garanderen voor haar zakenreizigers en toeristen, test nu de eerste ‘no snoring zone.’

Slaaptekort
Een enquête bij 1.000 landgenoten toont aan dat meer dan 20 procent van de ondervraagde Belgische koppels per nacht tussen de 30 minuten en een uur wakker ligt door het gesnurk van hun partner, wat neerkomt op een slaaptekort van twee jaar op een mensenleven. Meer dan 10 procent van de Belgische koppels geeft aan apart te slapen vanwege het gesnurk van hun partner. In Duitsland is dit zelfs ruim 21 procent. Opvallend is dat 46 procent van de mannen aangeeft dat hun vrouw snurkt, terwijl slechts 14 procent van de vrouwen een snurkende man naast zich heeft. In de helft van de gevallen snurken zelfs beide partners.

Snurkvrije kamer
De snurkvrije kamer wil niet alleen de nachtrust doen terugkeren maar ook relatiebreuken voorkomen. Het onderzoek toont immers aan dat voor bijna 15 procent van de Belgische koppels het dagelijkse gesnurk hun relatie beïnvloedt. Bijna een op vijf klaagt dat het gesnurk de vakantie verpest. In het Verenigd Koninkrijk klaagt maar liefst 50 procent van de ondervraagde koppels hierover. Het gaat zo ver dat koppels een aparte hotelkamer reserveren omdat hun partner zo snurkt. In België gaat het om slechts 2,9 procent van de respondenten, maar in Italië heeft 1 op de 25 dit wel eens gedaan en in Duitsland bijna 1 op de 20. Voldoende reden om de snurkvrije kamer te testen in negen Crowne Plaza hotels in Europa en het Midden-Oosten.


Wat denk jij ervan?