Duinbossenroute loodst ruiters langs duinen, strand en bossen


Net voor de zomer presenteert de Kust een nieuw en bijzonder recreatief product: de ‘Duinbossen ruiterroute’ in De Haan-Wenduine bundelt een hele reeks paden tot een mooi geheel. Dit is meteen de 15de provinciale ruiterroute die door Westtoer ontwikkeld is.
De ruiterroute is een gezamenlijk initiatief van de gemeente De Haan, het Agentschap voor Natuur en Bos, het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust en Westtoer.
Tot voor kort waren de paden voor ruiters in De Haan-Wenduine her en der verspreid over de gemeente. Dankzij de Duinbossenruiterroute zijn deze ‘losse’ paden nu met elkaar verbonden tot één geheel. Het strand is voor ruiters beperkt toegankelijk voor ruiters in paasvakantie en van 1 juni tot 15 september. Voor deze periode is een alternatieve route voorzien.

Tracé
Het tracé ligt volledig op het grondgebied van De Haan-Wenduine en biedt zowel voor toeristen als voor bewoners de mogelijkheid om de omgeving te paard te verkennen. De Duinbossen ruiterroute start aan De Zwarte Kiezel, is 14 km lang en verkent het mooie landschap van De Haan, Wenduine en Vosseslag.

Brochure
De brochure (€ 2) toont naast een overzichtelijke kaart van het tracé ook een lijst met nuttige adressen (manèges, pensions, veeartsen,… ) die voor de ruiters van belang kunnen zijn. De brochure besteedt ook aandacht aan de wegcode en een aantal specifieke regels met betrekking tot paardrijden aan de Kust.

Partners
De ruiterroute is een initiatief van Westtoer apb, de gemeente De Haan-Wenduine, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. De realisatie werd mogelijk met steun van de Provincie West-Vlaanderen.
Van de ruiterroute wordt een routebeschrijving met kaart uitgegeven. Deze kost € 2 en is onder andere beschikbaar op de volgende plaatsen:
Westtoer apb, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge), T 050 30 55 00, info@westtoer.be, www.dekust.be
Dienst Toerisme De Haan, Leopoldlaan 24, 8420 De Haan-Wenduine, T 059 24 21 35, toerisme@dehaan.be, www.dehaan.be


Wat denk jij ervan?