In de wolken van Valle d'Aosta


In het hart van de Noord-Italiaanse Alpen, omringd door vierduizend meter hoge bergen, ligt de vakantieregio Valle d’Aosta. Het is niet alleen een wandelparadijs maar ook tal van andere sporten worden er beoefend. Precies door de ligging tussen die Alpentoppen is het een favoriete trekpleister voor zij die houden van zweefvliegen en van andere vliegsporten die uitzonderlijke klimatologische omstandigheden vereisen en die in Valle d’Aosta optimaal aanwezig zijn.

Zweven op 7000 meter hoogte, het spreekt tot de verbeelding en het kan ook in Valle d’Aosta. Het betekent dat je als zweefvlieger hoger gaat dan de hoogste bergen, hoger dan de Matterhorn, de Mont Blanc en de Monte Rosa!

Chamois
Vertrekplaats bij uitstek voor zweefvliegers is de luchthaven van Aosta maar ook in het dorp Chamois, vlakbij Valtourneche, kunnen avontuurlijke zweefvliegers terecht. De landingsbaan, ideaal voor ultralichte vliegtoestellen, werd gebouwd in 1967 en is hiermee de oudste landingsbaan van Italië in de bergen. Van over de ganse wereld reizen mensen ook naar Corrado Gex, een regionale luchthaven in Saint-Christophe, vlakbij de hoofdstad Aosta. De zweefvliegmogelijkheden zijn er uitstekend en de panorama’s adembenemend.

Zo vrij als een vogel!
Ook voor paragliding en hanggliding is Valle d’Aosta een aangewezen reisbestemming. Deze sport kan uitstekend beoefend worden in het Aostadal. Daar kan men door de sterke opstijgende luchtstromingen extra lang in de lucht blijven en haast eindeloos cirkelen als een vogel in de lucht. Eigenlijk is paragliding de meest eenvoudige manier van vliegen. In tegenstelling tot parachutespringen wordt de val afgeremd.

Hanggliding
Hanggliding wordt ook delta- of zeilvliegen genoemd en in Valle d’Aosta wordt gestart met vliegen van op een hoge bergtop of van op een helling die men afrent waardoor men opgenomen wordt in de luchtstromingen. Er wordt telkens opnieuw hoogte gewonnen door gebruik te maken van de thermiek die juist in Valle d’Aosta ideaal is. Daardoor kan men ook bij deze sport bijzonder lang in de lucht kan blijven én genieten van de natuur.

Reisbestemming voor iedereen
De Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta is klein maar binnen de grenzen van dit prachtige gebied is er voor elk wat wils. Niet alleen de natuurliefhebbers worden er verwend maar ook zij die houden van een rijke cultuur, van tradities en zelfs van een heel bijzondere gastronomie komen er aan hun trekken. Valle d’Aosta is daarenboven niet ver én makkelijk bereikbaar. Aosta ligt op 865 km van Brussel en je moet over geen enkele bergpas. Eenmaal de tunnel du Mont Blanc of de tunnel du Grand St-Bernard door ben je reeds op je vakantiebestemming, in Valle d’Aosta waar je tot in de wolken geniet van een onvergetelijke vakantie.

Info
www.visitaosta.be, www.lovevda.it: officiële websites van de regio Valle d’Aosta met informatie over accommodatie, actieve vakanties, evenementen, bereikbaarheid en kant en klare arrangementen.


Wat denk jij ervan?