Nieuwe kampeerkaart voor Europa


De Nederlandse ANWB komt in samenwerking met de ADAC en vier Scandinavische partners per 1 januari 2012 met een nieuwe campingkaart voor heel Europa. Deze vervangt voor de ANWB de CCI en in Scandinavië de Camping Card Scandinavia. De nieuwe kaart gaat Camping Key Europe heten en zal in heel Europa verkrijgbaar zijn.
De nieuwe kaart is een allereerst een identiteitskaart. De eigenaar van de kaart heeft daardoor geen paspoort meer nodig bij het inschrijven op de camping. Voor de houders van de nieuwe kaart is ook een kortingsprogramma beschikbaar. Ook is aan de kaart een WA-verzekering verbonden. De nieuwe kaart gaat € 9,95 kosten.

Legitimatie
De kaart bevat alle noodzakelijke legitimatiegegevens die nodig zijn om te kunnen inchecken, zowel gedrukt op de kaart, als digitaal op de magneetstrip. De campingeigenaar weet dat hij een geregistreerd lid van een vertrouwde organisatie in huis heeft. De kampeerder is met de Camping Key Europe WA-verzekerd voor schade of letsel, aan derden op de camping toegebracht. Daarnaast is er natuurlijk het voordeel. Campings worden in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan het CampCard-onderdeel van het programma (bekend van de ADAC), waarmee ze verklaren dat de houder van een Camping Key Europe de laagste prijs of gegarandeerd een even lage prijs per overnachting betaalt als met welk ander programma ook. Dat aanbod kan gelden voor kampeerplaatsen in hoog- en laagseizoen en ook voor huuraccommodatie en camperstandplaatsen. En, niet onbelangrijk: deelname is geheel gratis voor campings, waardoor ze zonder onkosten ruim een miljoen potentiële klanten bereiken. De ADAC en de ANWB zullen in 2012 dit kortingsprogramma tevens aanbieden via een niet-gepersonaliseerde papieren Camping Key Europekaart die wordt bijgesloten in de campinggidsen.


Wat denk jij ervan?