Reizen naar Zweden neemt weer toe


Het toerisme naar Zweden groeit weer, dat blijkt uit recente cijfers van het Zweedse Centraalbureau voor de Statistiek (SCB) en de Zweedse overheid die economische groei bewaakt (Tillväxtverket.)Belgen en Nederlanders kiezen graag voor Zweden als vakantiebestemming.
Zweden is als vakantiebestemming steeds populairder bij Belgen. Vergeleken met 2009 groeide het aantal Vlaamse en Waalse overnachtingen in Zweden met 19 procent tot 113.223 in 2010. Daarmee zijn de Belgen de vierde snelstgroeiende groep na toeristen uit Zuid-Korea (+37% tot 25.648), Latijns-Amerika (+35% tot 56.300) en IJsland (+26% tot 18.256.)

Nederlanders
Vorig jaar werden 688.609 Nederlandse gastnachten in Zweedse hotels, vakantiehuisjes, appartementen en jeugdherbergen geregistreerd. Nederlandse vakantiegangers zijn daarmee de vierde belangrijkste toeristengroep, na de Noren (3,2 miljoen), de Duitsers (2,6 miljoen) en de Denen (1,5 miljoen.) De meeste Nederlanders reizen naar Zweden voor de natuur en de ruimte. Duitsers, die wat meer ruimte gewend zijn, zoeken meestal een plek in de buurt van de dorpen in de zuidelijke helft van Zweden. In de maand april is het aantal overnachtingen met 17% gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.


Wat denk jij ervan?