Snoep weekendje Brugge

Brugge, het Venetië van het Noorden, wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. De meeste toeristen die Brugge bezoeken komen uit Azië of de Verenigde Staten, maar bijna zouden we soms zelf vergeten welk uniek stukje werelderfgoed er in onze eigen achtertuin te bezoeken valt...

Brugge heeft meer te bieden dan enkel een schoolreis met een studiegids in de hand. In Brugge kan je kuieren langsheen de gezellige reien, om vervolgens te gaan winkelen, en nadien nog eens lekker te gaan eten. Vooral op gastronomisch gebied scoort Brugge!


In de kleine straatjes liggen vaak artisanale winkeltjes verborgen waarvan je het bestaan niet eens wist. Zo is er de Confiserie Zucchero, een artisanaal atelier waar verschillende soorten snoepjes worden gemaakt. Je kan vanop de straat rechtstreeks binnenkijken in de werkruimte.

Maar Brugge staat ook bekend als "De Chocoladestad", zo is er de wereldberoemde The Chocolate Line, deze wereldbefaamde chocolatier verzorgt de chocolade voor de grootste Hollywoodsterren. Tevens kan je in Brugge ook nog terecht bij het chocolademuseum "Choco-Story", waar zelfs de grootste chocoladeliefhebber zijn hart zal kunnen ophalen.

Maar Brugge is niet alleen bekend voor de chocolade en de snoepjes, maar in het centrum van Brugge, goed verstopt achter een pleintje niet ver van het begijnhof ligt brouwerij "De halve Maan", dit is de brouwerij van "De Brugse Zot". De Brugse Zot is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig aroma. Het bier wordt gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariteiten die het bier een unieke smaak geven.

Als je op de Grote Markt van Brugge wandelt zul je zien dat daar vlak voor het Belfort twee frietkramen staan. Deze frietkramen zijn waarschijnlijk de drukbezochtste van het hele land. Heel veel Aziatische toeristen maken hier kennis met "frieten met stoverij en een frikandel". Speciaal om deze bezoekers in te leiden in de wondere wereld van de friet is er in Brugge ook een "Frietmuseum".
Grotere kaart weergeven


Wat denk jij ervan?